KORONAVIRUS

U SRBIJI 247 NOVOZARAŽENIH I TROJE UMRLIH U ZADNJA 24 SATA Novo žarište pojavilo se u gradu na jugu Srbije

 AFP

Od koronavirusa u Srbiji je u zadnja 24 sata zaraženo još 247 osoba, a virus Covid-19 odnio je još tri života. Od početke epidemije preminuo je ukupno 61 pacijent, rečeno je na konferenciji za novinare u 15 sati.

U Srbiji je dosad zaraženo ukupno 2.447 osoba. Hospitalizirano je ukupno 1.349 pacijenata, na respiratorima je 108 osoba.

Do sada je u Srbiji testirano 9.626 osoba.

Novo žarište postao je Leskovac. Na području tog grada, prema podacima kriznog stožera, dosad su zaražene 62 osobe, čime je udvostrućena jučerašnja brojka

Zaražena su i 23 zdravstvena djeltnika, iz opće bolnice 18 i pet iz domova zdravlja.Ministarstvo zdravstva donijelo je odluku da se ukida kućno liječenje i da je obavezan odlazak u bolnicu svih zaraženih.

Raste broj zaraženih i u Kruševcu, do sada je virus Covid-19 potvrđen kod 55 osoba.

Stopa smrtnosti u Srbiji iznosi 2,49 posto.

- Zadnja tri dana smo dosegnuli maksimum koji će trajati još desetak dana, rekao je član zdravstvenog stožera i epidemiolog Predrag Kon.

- On je istaknuo da je u idućim tjednima virus aktivan i da treba što više smanjiti kontakte. Izolacija je najvažnija, uključujući sve mjere koje smo do sada uveli, rekao je Kon.

Vodeća epidemiologinja dr. Darija Kisić Tepavčević također je poručila da je sada važno ustrajati.

- Ne smemo sada da posustati. Moramo zapeti iz sve snage jer je ono što svi radimo temelj borbe protiv epidemije", rekla je dr. Kisić Tepavčević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 13:16