NIJE ŠALA

U Srbiji i BiH pada gusti snijeg, u Beogradu ga ima čak 20 cm: ‘Ovako nije bilo cijelu zimu!‘

Najhladnije je bilo na Kopaoniku -6°C. Meteorolozi su izdali upozorenje za 3. i 4 travnja

Snijeg u Srbiji

 Twitter

U većem dijelu Srbije pada snijeg, što je vrlo neuobičajeno za početak travnja, a u glavnom gradu Beogradu napadalo je 20-ak centimetara snježnog pokrivača.

Najhladnije je bilo na Kopaoniku -6°C. Meteorolozi su izdali upozorenje za 3. i 4 travnja da će na području Beograda padati snijeg. Na planinama, prije svega na Zlatiboru i Kopaoniku, prava je mećava.

Snijeg bez prestanka pada od sinoć, a očekuje se da će prestati tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana. Poboljšanje vremenskih prilika očekuje se tek u srijedu ili četvrtak.

Na području zapadne i jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteoalarm.

Mnogi su korisnici Twittera u Srbiji objavili fotografije snježnog pokrivača, a uglavnom su komentirali činjenicu da je pao snijeg u travnju, dva tjedna od prvog dana proljeća.

‘Snijeg kad mu vrijeme nije‘, ‘pao Milo, pao snijeg‘, ‘ja volim snijeg, ali ne u travnju‘, ‘ovakav snijeg nije pao cijelu zimu‘, samo su neki od komentara u Srbiji na snijeg u prvim danima travnja.

Snijeg je pao i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sarajevo se probudilo pod snježnim pokrivačem, s jutarnjom temperaturom oko -3 Celzijevca.

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne puše umjerena do pojačana bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnja temperatura zraka je od -4 do 3°C, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu do 12 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:40