NELOGIČNE MJERE

U Srbiji je sinoć uvedena jedna od najluđih covid restrikcija u Europi, svi su zbunjeni: ‘Kaos!‘

U Srbiji su od sinoć u ugostiteljskim objektima obavezne covid propusnice, ali one građanima trebaju tek nakon 22 sata!
Noćni klub u Beogradu/Ilustracija
 Str/afp

Odlukom Vlade Srbije od subote u 22 sata u cijeloj zemlji počelo je vrijediti pravilo covid propusnica za ugostiteljske objekte u zatvorenom. Za boravak u restoranu, kafiću, klubu, ili bilo kom drugom ugostiteljskom objektu, potreban je dokument kojim se dokazuje da je osoba cijepljena, imala koronu ili pak ima negativan PCR ili antigenski test. Reporteri Blica obišli su ugostiteljske objekte kako bi provjerili poštuju li se nove mjere.

U Beogradu je nastala opća konfuzija, ostakljene terase kafića su pune i dok jedni i za to traže propusnice, drugi tvrde da u tom slučaju nisu potrebne.

Neki pokušavaju da ući u kafiće bez obzira na to što nemaju covid propusnice, a bilo je i onih koji su se oglušili na nove mjere i propusnicu nisu ni zatražili.

- Vjerujte, nemam vremena još i to kontrolirati. Obavijestili smo goste da ako žele ući kod nas moraju imati taj zeleni certifikat, ali ih ne tražimo na uvid. Nikoga nismo izbacili, niti planiramo. Čekamo da dođe neko tko će to provjeravati kako bi nas upoznao s procedurom – istakao je menadžer jednog od lokala.

U Nišu konobari pak uredno kontroliraju imaju li gosti imaju covid propusnice, ukoliko nemaju, nakon 22 sata moraju napustiti kafić.

Kafićima je, naime, najavljeno da će biti kontrole nakon 22 sata, a u komunalnoj policiji kažu da su sve ekipe na terenu.

I u Novom Sadu ugostitelji su pred vrata svojih lokala u većini slučajeva postavili covid redare koji su kontrolirali imaju li njihovi gosti nakon 22 sata imaju zeleni certifikat.

Jedan dio ugostiteljskih objekata koji nema velik promet noću, poput malih kafića, restorana, pečenjara i pizzerija, odlučili su skratiti radno vrijeme do 22 sata. S druge strane, popularni kafići i klubovi, gdje se atmosfera tek zahuktava oko 22 sata, angažirali su redare, a neki su otišli i korak dalje i ispred ulaza u svoje objekte osigurali brzo testiranje.

Negdje je besplatno, a negdje po sniženim cijenama i košta oko 500 dinara (32 kune).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. veljača 2023 16:53