URADAK TVRDE DESNICE

U Srbiji snimljen bizaran film o Bidenovom sinu: ‘Zašto smo došli tu? Malo košta, a podsjeća na Ukrajinu‘

Film uglavnom prati liberalnu aktivisticu i striptizetu po imenu Grace koja provodi noć s Hunterom Bidenom

Joe Biden i Hunter Biden

 Nicholas Kamm/Afp

Pristaše Donalda Trumpa neumorno rade na pokušaju diskreditiranja američkog predsjednika Joe Bidena. Jedna od njima najdražih teorija (zavjere) uključuje Bidenovog sina Huntera Bidena, kojeg FBI istražuje zbog njegovih poslovnih aranžmana s Kinom i Ukrajinom. Nezadovoljni slabim izvještavanje mainstream medija o sinu Joe Bidena (izuzev Fox Newsa), odlučili su snimiti film. Film naziva "Moj sin Hunter" produciralo je konzervativno medijsko carstvo Breitbart, a premijerno je prikazan prošlu srijedu. Prvo javno prikazivanje film je imao u maloj prostoriji za projekcije unutar poslovne zgrade u Los Angelesu, a nakon projekcije uslijedila je društvena igra o filmu u kojoj su nagrade za 70-ak gostiju uključivale veliki bong i parmezan. Obje su reference na Hunterovu zlouporabu droga, uključujući njegovo iskreno priznanje da je bio toliko ovisan o cracku da je "pušio komadiće parmezana" jer su ga izgledom podsjećali na omiljenu mu drogu.

Radnja filma još je bizarnija od premijere.

U glavnoj ulozi "Mog sina Huntera" je britanski glumac Laurence Fox široj publici najpoznatiji po ulozi detektiva u seriji "Lewis". Posljednjih godina, umjesto svojih glumačkih pothvata, Fox naslovnice puni raznim ispadima u kojima napada LGBT zajednicu i staje u obranu "bijelog heteroseksualnog muškarca". Prošle je godine Fox osnovao stranku Reclaim "kako bi se borio protiv ekstremne političke korektnosti", a kandidirao se i za gradonačelnika Londona 2021., gdje je ostvario poražavajućih 1,8 posto glasova.

Moj sin Hunter

U filmu "Moj sin Hunter", Fox glumi Huntera Bidena, problematičnog sina američkog predsjednika. Radnja filma vrti se oko Hunterovog laptopa, kojeg Trump voli nazivati "laptopom iz pakla". Osobno računalo Huntera Bidena pod lupu javnosti došlo je 2020. godine. New York Post prvi je pisao o Hunterovom prijenosnom računalu, koje je sadržavalo gomilu dokumenata, uključujući e-poštu i poruke, koji su otkrivali kako je koristio ime svoje obitelji i političke veze kao polugu u raznim inozemnim poslovima.

Vlasnik radionice za popravak računala u Delawareu John Paul Mac Issac obratio se FBI-u, nakon što je otkrio sadržaj tog laptopa. U međuvremenu su ostali mediji, uključujući CNN, New York Times i Washington Post, uz pomoću vlastitih izvora potvrdili istinitost podataka s tog laptopa. Međutim, Joe Biden nije bio predmetom istrage FBI o Hunteru Bidenu te obitelj Biden poriče da se američki predsjednik ikada okoristio u poslovima svog sina.

Ipak, "trumpovci" godinama grade diskurs oko "projekta Huntera Bidena" i prikupljaju sredstva. Fox Nation, streaming servis Fox Newsa, snimio je dokumentarnu seriju o Bidenu, a na internetskim trgovinama prodaju majice kratkih rukava, šalice, naljepnice za prijenosno računalo, trenirke, kape, pa čak i lutke Huntera Bidena. Film "Moj sin Biden" dosad je najambiciozniji projekt financiran s 2,5 milijuna dolara, piše Politico. Osim Foxa, u glavnim ulogama su John James koji glumi Joe Bidena i Gina Carano koja glumi agenticu tajne službe koja pokušava spasiti svoju zemlju od Bidenovih.

Film je sniman u Srbiji zbog relativno niskih troškova i krajolika koji "podsjeća na Ukrajinu".

Striptiz barovi

"Da biste točno opisali život Huntera Bidena, potrebni su vam striptiz barovi i puno lijepih žena. Srbija ima mnogo i jednog i drugog", objasnio je Politicu jedan od producenata Phelim McAleer. Apartman u Chateau Marmontu, gdje je Hunter Biden često boravio, rekonstruirali su u napuštenoj tvornici šećera.

Film uglavnom prati liberalnu aktivisticu i striptizetu po imenu Grace koja provodi noć s Hunterom Bidenom i postupno se razočarava kako saznaje više o obitelji Biden. Joe Biden prikazan je kao nestašan, ali pametan korumpirani šef kriminalne obitelji koja potkopava Ameriku. Na vrhuncu filma Grace govori slobodnom novinaru koji piše za novinsku kuću "The Post" da ima snimljenu ispovijest Huntera Bidena da "Joe dobiva postotak od ugovora i da utječe na vanjskopolitičke odluke u korist tvrtke".

Osim obitelji Biden, drugi negativac filma su mainstream mediji i društvene mreže. Radnja filma završava u listopadu 2020. kada Facebook i Twitter blokiraju ili zataškaju priče o laptopu. Ti su postupci potaknuli desnicu da američki izbori nisu bili pošteni (ne postoje dokazi o prijevari glasača koja je bila toliko raširena da bi promijenila ishod američkih predsjedničkih izbora 2020.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:22