SVRGNUTI PREDSJEDNIK

U srijedu počinje suđenje Mubaraku i sinovima

Mubaraku je zdravlje, ovisno o izvorima, dobro ili pak vrlo loše
(FILES)--In this November 21, 2010 file photo, Egyptian President Hosni Mubarak is seen during his meeting with his Palestinian counterpart Mahmud Abbas (unseen) in Cairo. Former Egyptian president Hosni Mubarak was hospitalised in the Red Sea resort of Sharm el-Sheikh on April 12, 2011, two days after he was summoned for questioning by prosecutors, security sources told AFP. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
 KHALED DESOUKI

KAIRO - Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak (83) u srijedu bi se trebao pojaviti na sudu u Kairu kako bi mu se sudilo za optužbe za ubojstvo prosvjednika tijekom revolucije te korupciju.

Grupni dolazak

Uz njega, na sudu bi se trebali pojaviti i njegovi sinovi Alaa i Gamal, bivši ministar unutarnjih poslova Habib al-Adly te još šest pripadnika egipatskih sigurnosnih snaga. U istom slučaju, ali u odsustvu, sudit će se i biznismenu Husseinu Salemu, suradniku obitelji Mubarak.

Smrtna kazna

Sve njih tereti se da su ukrali milijune iz državne blagajne te da su odgovorni za ubojstvo više od 800 prosvjednika tijekom ustanka u Egiptu ove godine. Ako Mubarak, koji se nalazi u bolnici u Sharm el-Sheiku, bude proglašen krivim, mogla bi mu biti dosuđena i smrtna kazna. Suđenje Mubaraku, tvrde suci, biti će brzo, a prenosit će se i na državnoj televiziji. Unatoč svim najavama, pitanje hoće li se Mubarak pojaviti na suđenju ostaje otvoreno. Neki izvori tvrde da je Mubarak dobro, a drugi tvrde da je vrlo loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 18:37