TRAGEDIJA

U strašnom sudaru u Kaliforniji na Novu godinu poginulo sedmero djece i dvoje odraslih

Djeca koja su imala između šest i 15 godina bila su iz dviju obitelji i putovali su u Fordu kad ga je udario Dodge Journey
Ilustracija
 Image Of Sport/Newscom/Profimedia

Sedmero djece i dvoje odraslih poginulo je u frontalnom sudaru terenaca i kamioneta u središnjoj Kaliforniji na samu Novu godinu, piše Guardian.

Djeca koja su imala između šest i 15 godina bila su iz dviju obitelji i putovali su u automobilu Ford F-150 kad ga je u petak oko 20 sati udario Dodge Journey na državnoj cesti 33 između Avenala i Coalinge, priopćili su županijski ured mrtvozornika i kalifornijska patrola za autoceste.

Dokazi s mjesta nesreće ukazuju su da je Dodge, kojim je upravljao 28-godišnjak, putovao prema jugu autocestom kada je iz nepoznatog razloga skrenuo s ceste, rekla je policija.

Potom se vozač ispravio i skrenuo na suprotnu traku, gdje je udario u Ford, kojim je upravljala žena.

Ford je planuo, dok se Dodge zaustavio zauzevši obje trake autoceste, rekla je policija. Svih osam ljudi - uključujući sedmero djece - koji su bili u Fordu, poginuli su.

Kapetan službe ophodnje autoceste Kevin Clays rekao je da je kamionet bio opremljen sa samo šest sigurnosnih pojaseva, izvijestio je New York Times. Clays je rekao da je policajcima koji su prvi došli na mjesto nesreće, ponuđeno psihološko savjetovanje.

"To je tragedija za zajednicu", rekao je. "Tragično je za naše časnike koji reagiraju na ove incidente."

Vozač Dodgea identificiran je kao Daniel Luna iz Avenala. Ured mrtvozornika radi na identificiranju žrtava iz Forda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:22