UŽAS U LJUBLJANI

U stravičnoj nesreći nastradali migranti: Vozač koji ih je prevozio bježao policiji pa udario u auto

Mediji prenose da je sudar je bio koban za 22-godišnjeg državljanina Turske koji se nalazio u teretnom dijelu kombi vozila

Ilustracija

 Ales Beno/AFP

Jedna je osoba umrla, a još pet teže ozlijeđeno, u teškoj prometnoj nesreći u nedjelju navečer u Ljubljani, do koje je došlo kad je vozač koji je prevozio ilegalne migrante pokušavao pobjeći policiji prema centru grada te udario u zaustavljeno vozilo, a onda u stup semafora.

Mediji prenose da je sudar je bio koban za 22-godišnjeg državljanina Turske koji se nalazio u teretnom dijelu kombi vozila zajedno s pet drugih turskih državljana, koji su teško ozlijeđeni, ali nisu u životnoj opasnosti. Osamnaestogodišnji vozač samo je lakše ozlijeđen, objavila je policija, navevši da je riječ o državljaninu Kosova s prebivalištem u Postojni.

Policija je u vezi sa slučajem priopćila da razmatra počinjenje više kaznenih djela, i to opasne vožnje, sprječavanja službene osobe u postupanju i zabranjenog prelaska granice ili teritorija države, o čemu je obavijestila državno tužiteljstvo.

Sumnjivo kombi vozilo najprije je zamijećeno kod Kozine, blizu granice s Italijom, ali je vozač brzom vožnjom, koja je dosezala i 180 kilometara na sat, nastavio prema Ljubljani, oštetivši i vozilo policije koja ga je pokušavala usporavanjem zaustaviti, te je ignorirao njene pozive da stane.

Policija je navela da je šest turskih državljana, za koje se pretpostavlja da su Kurdi, u Sloveniju ušlo ilegalno. Osim vozača kombija policija je privela još trojicu mladića iz Postojne, dvojicu 18-godišnjaka i jednog 19-godišnjaka. Oni su bili u automobilu koji je poslužio kao "izvidnica", odnosno prethodnica kombiju u kojemu su bili ilegalni migranti, vozeći ispred njega, ali se na znak policije to vozilo zaustavilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. kolovoz 2022 06:59