NAPOKON NA SIGURNOM

U Sumiju evakuirali 71 dijete iz sirotišta: ‘Dva tjedna skrivali smo ove bebe od bombardiranja u skloništima‘

Pobijedit ćemo orke i vratiti djecu u njihovu rodnu regiju Sumi, napisao je na Facebooku regionalni guverner Dmitro Živitski

evakuirane bebe iz ukrajinskog sirotišta

 Dmitro Živicki/facebook

Ruska invazija na Ukrajinu iz dana u dan sve više pokazuje svoju brutalnost i okrutnost prema nedužnim civilima. Mnogi su ostali zarobljeni u okupiranim gradovima, bez hrane, vode, struje, grijanja i lijekova, a ratnih strahota, nažalost, nisu pošteđena niti djeca.

No kako je u subotu navečer na Facebooku napisao regionalni guverner Dmitro Živicki, 70-ak mališana ipak je spašeno iz jednog sirotišta na sjeveroistoku zemlje.

- Skoro dva tjedna ove bebe skrivali smo od bombardiranja u skloništima. Hvala Bogu, brzo su pronađeni ljudi koji ih mogu skloniti na sigurno mjesto, u drugu zemlju.

Čim se ukazala prva prilika za evakuaciju, mališane smo kroz humanitarni koridor izveli iz specijaliziranog sirotišta iz zone borbenih djelovanja.

Riječ je o djeci koja iz brojnih razloga nemaju roditelje i većini je potrebna stalna liječnička pomoć. Iz Sumija smo evakuirali 71 dijete. Neki od njih ostaju pod nadzorom liječnika specijalista Borisa Todurova.

Od srca sam zahvalan na brižnom prijemu naših mališana. Hvala svima koji su ovo omogućili! Sigurno utočište, liječenje i sklonište daleko od rata. Pobijedit ćemo orke i vratiti djecu u njihovu rodnu regiju Sumi - napisao je na društvenoj mreži Živitski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. veljača 2024 15:00