FERRERO PRIZNAO

U TAJNOSTI PROMIJENJEN RECEPT ZA NUTELLU Obožavatelji slatkog namaza u šoku: 'Postoje stvari u životu koje se jednostavno ne smiju raditi!'

 Eric Gaillard / REUTERS

Nutella je potvrdila da je promijenila recept svog popularnog čokoladnog namaza što, naravno, nije izazvalo pozitivne reakcije kod obožavatelja. Proizvođač Ferrero priznao je da je prilagodio formulu nakon što su se pojavile neke sumnje među njemačkim udrugama potrošača, piše Daily Mail.

Udruga za zaštitu potrošača iz Hamburga (Hamburg Consumer Protection Centre) objavila je na svojoj stranici na Facebooku da teglica omiljenog namaza talijanskog proizvođača sad sadrži 8,7% obranog mlijeka dok je do sad sadržavala 7,5%.

‘Kvaliteta kao i sve ostale karakteristike Nutelle ostale su iste’, rekli su iz kompanije. Dodali su da su se radi o uobičajenim promjenama koje redovito koriste drugi proizvođači.

No, udruga potrošača ističe da je namaz svjetliji zbog promjene recepta te sumnjaju da su to učinili na račun postotka kakaa u Nutelli koji Ferrero nije dužan otkriti.

Korisnici društvenih mreža reagirali su burno na ovu vijest. ‘Ferrero je promijenio recept za Nutellu - više šećera, manje masti i vjerojatno manje kakaa. Da nije to Prvi april’, pita se jedna korisnica.

Drugi je napisao: ‘Upravo sam čuo da je Nutella promijenila recept. Mislim, postoje stvari u životu koje se jednostavno NE SMIJU raditi! A ovo je jedna od tih stvari!’

Iz kompanije kažu da je povećan i udio šećera, sa 55,9 na 56,3 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2022 20:38