PRIGOŽIN OPET BJESNI

‘U takvom smo stanju da bi mogli je*eno izgubiti Rusiju! Ili će se elite uozbiljiti ili - revolucija‘

Prigožin je također kazao kako su njegovi politički pogledi oblikovani ljubavlju prema Rusiji i želji da služi Vladimiru Putinu

Jevgenij Prigožin

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Osnivač plaćeničke grupe Wagner, Jevgenij Prigožin, upozorio je da se ruske elite moraju hitno uozbiljiti jer će u protivnom izgubiti rat u Ukrajini i riskirati izbijanje revolucije kod kuće.

U intervjuu objavljenom na njegovom Telegram kanalu, kazao je da će Ukrajinci pokušati okružiti Bahmut i napasti Krim.

‘Najvjerojatnije će se dogoditi scenarij jako nepovoljan za Rusiju pa se moramo pripremiti za naporan rat‘, kazao je Prigožin.

‘U takvom smo stanju da bismo mogli jebeno izgubiti Rusiju - to je glavni problem. Moramo uvesti ratno stanje.‘

Prigožin je također kazao kako su njegovi politički pogledi oblikovani ljubavlju prema Rusiji i želji da služi Vladimiru Putinu.

No kazao je i kako su ruske elite zaštitile svoju djecu od rata u Ukrajini, dok djeca običnih ljudi ginu na bojišnici - što je situacija koja bi mogla izazvati nemire u Rusiji.

Ako se djeca običnih građana nastave vraćati u mrtvačkim sanducima, a djeca elite nastavi sunčati u inozemstvu, u Rusiji bi mogli izbiti neredi nalik onima koji su izazvali revoluciju 1917. što je rezultiralo građanskim ratom, kazao je.

Ukrajina se u međuvremenu priprema za protuofenzivu i žele izgurati Ruse na granice otprije 2014. kad je Rusija anektirala Krim, veli Prigožin.

Grupa Wagner žestoko se bori u Bahmutu. Prigožin je ranije prijetio da će povući svoje snage iz tog grada i optužio rusko vojno zapovjedništvo da njegovim borcima ne doprema dovoljno streljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:17