KAMION BOMBA

U talibanskom napadu na vojnu bazu u Afganistanu troje mrtvih, više desetaka ranjenih

Talibani su preuzeli odgovornost za napad koji je, kažu, bio uperen protiv afganistanskih specijalnih snaga
Posljedice terorističkog napada u Afganistanu
 Ministry of Defence Afghanistan

Najmanje su tri osobe poginule a četrdesetak je ranjeno u eksploziji kamiona bombe u blizini vojne baze u utorak na sjeveru Afganistana.

"Meta neprijatelja bila je baza specijalnih snaga, ali kada je nije uspio napasti, neprijatelj je detonirao vozilo u neposrednoj blizini, nanijevši velike gubitke civilima koji su bili u blizini", rekao je za AFP Hanif Rezayee, vojni glasnogovornik.

"Mnoge kuće su oštećene i uništene. Vojnici pomažu u izvlačenju žrtava", rekao je izvijestivši o najmanje troje mrtvih (dvoje civila i vojnik) i o 41 ranjenoj osobi, među kojima je 35 civila.

Ministarstvo obrane je potvrdilo napad koji se dogodio u pokrajini Balh, na sjeveru i u kojemu su potpuno uništene kuće s obje strane makadamskog puta, pokazuje snimka AFP-a.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad koji je, kažu, bio uperen protiv afganistanskih specijalnih snaga koje su pripremale napad na njihove suborce.

Predsjednik Ašraf Gani osudio je napad. "Nastavak talibanskog nasilja (loše) utječe na izglede za uspostavu mira", rekao je, prenosi njegov glasnogovornik Sedik Sediki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:21