ŠOKANTNO OTKRIĆE

U tvornici u Grudama pronađena velika količina aviobombi, policija istražuje slučaj

Uz kriminalističku policiju i istražitelje na licu mjesta su i specijalno obučeni policijski službenici za protudiverzijsku zaštitu
Ilustracija/Policija u BiH
 Sb Photography/Alamy/Alamy/Profimedia

Veći broj aviobombi zaplijenila je u srijedu policija u jednoj tvrtki u Grudama u Hercegovini u sklopu istrage koju provodi Tužiteljstvo BiH.

Prema priopćenju iz državnog tužiteljstva, u pretresu skladišnih prostora na području Gruda otkriveno je više aviobombi koje su se nalazile zapakirane u vojnim sanducima. Pronašli su ih pripadnici Federalne uprave policije.

Uz kriminalističku policiju i istražitelje na licu mjesta su i specijalno obučeni policijski službenici za protudiverzijsku zaštitu zbog deaktiviranja aviobombi.

Tužiteljstvo će tijekom istraga utvrditi podrijetlo i namjenu pronađenih aviobombi, te utvrditi sve druge okolnosti kako bi se potpuno rasvijetlilo ovo kazneno djelo.

Nezakonita proizvodnja, trgovina, prenamjena vojne opreme i naoružanja te skladištenje u BiH se, prema Kaznenome zakonu BiH, kažnjava zatvorskom kaznom od jedne do deset godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. veljača 2024 18:35