VLADIMIR ZAVADSKi

U Ukrajini poginuo još jedan Putinov general: Bio je zapovjednik elitne tenkovske divizije

Rusko ministarstvo do sada nije spominjalo smrt visokih časnika, čak ni nakon što su bliski rođaci poginulih već govorili o tome

Vladimir Zavadsky

 Rusko Ministarstvo Obrane/

Ruski general je poginuo nakon što je stao na rusku nagaznu minu u Ukrajini, javlja nekoliko prokremaljskih izvora, prenosi BBC.

General bojnik Vladimir Zavadski (45) bio je zamjenik zapovjednika 14. armijskog korpusa. Smatra se da je osim njega, poginulo još najmanje šest drugih ruskih generala od početka invazije Moskve na Ukrajinu u veljači 2022.

Iz ruskog ministarstva obrane još nema službene potvrde ovog incidenta, a više je proturječnih izvješća o tome gdje se ovo dogodilo.

Ministarstvo do sada nije spominjalo smrt visokih časnika, čak ni nakon što su bliski rođaci poginulih već govorili o tome.

Izvještaji govore da je general bojnik Zavadski poginuo u srijedu poslijepodne. Ne zna se gdje se točno to dogodilo, no smatra se da je njegova jedinica u to vrijeme bila u regiji Herson.

Prije sadašnje dužnosti, Zavadski je bio zapovjednik elitne tenkovske divizije Kantemirovski, bazirane izvan Moskve.

Ako se potvrde izvješća o njegovoj smrti, bit će to sedmi ruski general koji je poginuo u ovom ratu. Naime, potvrđeno je da su četiri generala poginula u prva četiri mjeseca rata, te još dvojica u ljeto ove godine.

Nedavno je general pukovnik Oleg Toskov ubijen u napadu na hotel u kojem su bili smješteni ruski vojni zapovjednici u Berdjansku, na okupiranoj južnoj obali Ukrajine.

Ukrajinski su izvori izvijestili o još sedam smrtnih slučajeva ruskih generala, no u međuvremenu je dokazano da su trojica od njih sedam još živi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:49