UBLAŽAVANJE MJERA

U Washingtonu, unatoč preporukama, ukinuta obveza nošenja maski u zatvorenim prostorima

Iako se broj infekcija stabilizirao, CDC navodi da je Washington grad u kojem je i dalje "znatna" cirkulacija virusa

Ilustracija

 Matthias Wehnert/Alamy/Alamy/Profimedia

Američka prijestolnica, jedan od američkih gradova s najstrožim mjerama protiv covida-19, ukinut će sljedećeg tjedna obvezu nošenja maski u zatvorenom, objavila je u utorak gradonačelnica Washingtona.

"Od ponedjeljka 22. studenoga, Washington će ukinuti obvezu nošenja maske u zatvorenom", rekla je demokratska gradonačelnica Muriel Bowser na konferenciji za novinare.

Privatne tvrtke moći će i dalje tražiti nošenje maske, koja će ostati obvezna i u javnom prijevozu, školama, vrtićima, knjižnicama, domovima umirovljenika i u nekim javnim zgradama.

Savezna prijestolnica Sjedinjenih Država uvela je krajem srpnja obvezu nošenja maski i za cijepljene i za necijepljene nakon porasta broja zaraženih delta varijantom covida-19, pri čemu je Washington poduzeo jedne od najstrožih mjera u zemlji.

Ukidanje obveznog nošenja maske s dolaskom zime i prije blagdana koji često dovode do porasta broja zaraza, u suprotnosti je s preporukama Centara za prevenciju i borbu protiv bolesti (CDC).

Iako se broj infekcija stabilizirao, CDC navodi da je Washington grad u kojem je i dalje "znatna" cirkulacija virusa, s 572 zaraženih u posljednjih sedam dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:44