LET POD MASKAMA

U Wuhan sletio prvi zrakoplov na međunarodnom letu od siječnja od kad je zatvorena zračna luka

Zrakoplov južnokorejske niskobudžetne kompanije T‘way sletio je u srijedu u međunarodnu zračnu luku Tianhe sa 60 putnika
 STR/AFP

U kineski Wuhan, prvo mjesto gdje je otkriven novi koronavirus u prosincu 2019., sletio je prvi zrakoplov na međunarodnom letu od siječnja kada je zračna luka zatvorena.

Kina je drastično krajem ožujka smanjila svoje zračne veze s ostatkom svijeta kako bi ograničila dolazak oboljelih što je moglo ponovo pokrenuti epidemiju na njezinom teritoriju.

Ta zemlja je od tada u velikoj mjeri suzbila covid-19 mjerama ograničenja kretanja, karantene, testiranjima, praćenjima kontakata i nošenjem zaštitnih maski. Oni svakodnevno bilježe tek nekoliko novih slučajeva.

Zrakoplov južnokorejske niskobudžetne kompanije T'way sletio je u srijedu u međunarodnu zračnu luku Tianhe sa 60 putnika, objavila je državna televizija CCTV.

Prema snimkama koje su objavili kanali, putnici su nosili maske, a policajci i zaštitne kombinezone i vizire dok su kontrolirali putovnice.

Prema službenim podacima blizu 3.900 ljudi je umrlo od covida-19 u Wuhanu, ili 80 posto od 4634 umrlih u Kini.

Grad je bio od 23. siječnja u karanteni dulje od dva mjeseca. Gradska uprava je zatim organizirala testiranja za svih 11 milijuna stanovnika.

Putnici koji stižu u Wuhan iz inozemstva, moraju predočiti negativan rezultat testa na koronavirus, ne stariji od 72 sata, rekao je na CCTV Li Yizhio, direktor lokalnog ureda za civilno zrakoplovstvo.

Kina i dalje zabranjuje ulazak na nacionalni teritorij gotovo svim strancima. Osobe koje stižu u zemlju moraju se na svoj trošak testirati i otići 14 dana u karantenu.

Zračna luka Wuhana je otvorena početkom travnja i do sada je primala samo lokalne letove. Broj putnika i letova se vratio na razinu od prije epidemije, prema podacima zračne luke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. kolovoz 2022 01:44