NEPRAVEDNA KAZNA

U zatvoru nevin proveo čak 16 godina

 Printscreen: Youtube

Nakon što je 16 godina nevin proveo u zatvoru, Luis Lorenzo Vargas (46) slobodan je čovjek, prenosi britanski Idependent.

Njegov je "krimen" bio taj što ima istu tetovažu suze kao i zloglasni serijski silovatelj. Vargas je bio osuđen 1999. godine na temelju izjave očevica - smatralo se da je on zloglasni "silovatelj sa suzom" za kojeg se vjeruje da je na području Los Angelesa silovao 39 žena od 1995. godine do danas.

No, zahvaljujući dugoj kampanji ljudi iz Kalifornijskog projekta nevinosti, u ponedjeljak se napokon poništila presuda kada je DNK testiranje dokazalo da Vargas nije zloglasni silovatelj. Nakon što je čuo presudu, briznuo je u suze, okrenuo se prema svojoj majci, koja je bila u sudnici, i izgovorio je da je voli.

Njegova je majka poslije presude rekla novinarima: "Još uvijek sam puna ljutnje. Ovo se ne može dogoditi drugim ljudima, ne može. Ovo je nepravda."

Pravi napadač, kojeg još uvijek traži FBI, nadimak je dobio zbog navodne tetovaže suze ispod lijevog oka, za koju je policija naknadno rekla da je možda ožiljak ili madež. Vargas je imao sličnu, izblijedjelu tetovažu koju je napravio kad mu je bilo 13 godina.

Zašto je tako dugo trebalo pravosudnim organima da posumnjaju u ispravnost odluke, ako silovanja nisu prestala otkada je Vargas bio u zatvoru, nije objašnjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 04:47