POKRAJINA TIGRAJ

U zračnom napadu u Etiopiji ubijeno 56, a ozlijeđeno najmanje 30 ljudi

Prije posljednjeg napada ubijeno je najmanje 146 ljudi, a ozlijeđeno je 213 u zračnim napadima na Tigraj od 18. listopada

Arhiva

 Minasse Wondimu Hailu/Anadolu Agency via AFP

U zračnom napadu u etiopskoj sjevernoj regiji Tigray ubijeno je 56 ljudi, a ozlijeđeno je najmanje 30 u kampu za interno raseljene osobe, reklo je dvoje humanitarnih radnika Reutersu, pozivajući se na lokalne vlasti i iskaze svjedoka.

Glasnogovornik vojske, pukovnik Getnet Adane i vladin glasnogovornik Legesse Tulu nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentar. Vlada je ranije već poricala da je ciljala civile u sukobu s pobunjeničkim snagama Tigraja koji traje 14 mjeseci.

Dvoje humanitarnih djelatnika, koji su htjeli ostati anonimni jer nisu ovlašteni za davanje izjava medijima, rekli su da su lokalne vlasti potvrdile broj mrtvih.

Poslali su Reutersu fotografije ranjenih u bolnici i tvrde da su njihove, a na njima je puno djece.

Napad na kamp u gradu Dedebitu na sjeverozapadu regije Tigraj blizu granice s Eritrejom dogodio se u petak kasno navečer, rekli su humanitarni djelatnici.

Humanitarni radnik koji je posjetio opću bolnicu Shire Shul u kojoj su hospitalizirani ozlijeđeni, rekao je da se u kampu nalazi puno staraca i djece.

"Rekli su mi da je do bombardiranja došlo u ponoć. Bio je potpuni mrak i nisu mogli pobjeći", kazao je.

Etiopski vojnici počeli su ratovati s pobunjeničkim snagama Tigraja u studenome 2020.

Prije posljednjeg napada ubijeno je najmanje 146 ljudi, a ozlijeđeno je 213 u zračnim napadima na Tigraj od 18. listopada, navodi se u dokumentu humanitarnih organizacija poslanom Reutersu ovaj tjedan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:28