NOVOST U ONTARIJU

Uber ulazi u posao s marihuanom: Naručite preko aplikacije i preuzmite u obližnjoj trgovini

Korisnici Uber Eatsa morat će u aplikaciji potvrditi svoju dob, a zatim će moći preuzeti svoju narudžbu u roku od sat vremena

Ilustracija

 Mauro Pimentel/Afp/Profimedia

Uber je odlučio ući na tržište marihuane, pa će korisnici Uber Eatsa u Ontariju u Kanadi uskoro preko njihove aplikacije moći naručiti proizvode od kanabisa, piše BBC.

Kupci će proizvode moći naručiti preko posebnog dijela aplikacije za maloprodaju kanabisa Tokyo Smoke, a zatim ih preuzeti u obližnjoj trgovini.

Tvrtka još nije odlučila hoće li marihuanu ponuditi i na drugim mjestima u Kanadi i SAD-u.

Kanadsko tržište marihuane godišnje iznosi oko pet milijardi kanadskih dolara (oko četiri milijarde američkih dolara).

Korisnici Uber Eatsa morat će u aplikaciji potvrditi svoju dob, a zatim će moći preuzeti svoju narudžbu u roku od sat vremena, priopćila je tvrtka.

Prema kanadskom zakonu, iako je upotreba marihuane legalna od 2018., i dalje je nezakonita njezina isporuka.

Uber već neko vrijeme cilja na rastuće tržište kanabisa.

U travnju je izvršna direktorica Dara Khosrowshahi rekla da će tvrtka razmotriti isporuku kanabisa kada to bude dopušteno američkim zakonima.

Unatoč tome što je prodaja kanabisa u rekreacijske svrhe postala legalna u Kanadi prije tri godine, ilegalni proizvođači još uvijek kontroliraju veliki udio prodaje. To je nešto što vlada Kanade pokušava promijeniti.

Uber kaže da će njegovo partnerstvo s Tokyo Smokeom pomoći odraslima u toj zemlji da kupuju siguran, legalan kanabis te da će na taj način doprinijeti borbi protiv ilegalnih prodavača.

Predviđa se da će se tržište kanabisa u Kanadi nastaviti širiti u nadolazećim godinama, a tvrtka za istraživanje industrije BDS Analytics očekuje rast prodaje na 6,7 milijardi dolara do 2026.

'Nastavit ćemo pažljivo pratiti propise i mogućnosti na svakom pojedinom tržištu. Kako se lokalni i savezni zakoni budu mijenjali, istražit ćemo mogućnosti suradnje s trgovcima koji posluju u drugim regijama', rekao je glasnogovornik Ubera.

Potražnja za proizvodima od kanabisa značajno je porasla prošle godine jer su ljudi zaglavili kod kuće tijekom lockdowna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:19