POVEZAN S NAVIJAČIMA DINAMA

'UBIJ, ZAKOLJI, DA GRETA NE POSTOJI' Policija uhitila mladića koji je po parkovima prodavao majice sa šokantnim porukama na hrvatskom jeziku

 

Talijanski specijalna policija DIGOS uhitila je 13. veljače 22-godišnjeg mladića iz Bergama zbog širenja mržnje i ksenofobije.

Naime, 22-godišnjak je u jednom od gradskih parkova prodavao majice i letke s porukama mržnje koje je, prema svemu sudeći, sam izrađivao, a slučaj prodaje tog materijala policiji je prijavio zamjenik gradonačelnika Bergama Sergio Grandi, nakon čega je policija pokrenula istragu.

Policija je prilikom pretresa njegove kuće pronašla streljivo, neonacističke letke, keltske križeve, poruke s pozivanjem na Nezavisnu državu Hrvatsku i Hitlera, letak na kojem je na hrvatskom ispisan poziv na ubojstvo Grete Thunberg, majice s obilježjima HOS-a i Bad Blue Boysa, te pozdravom "Za dom spremni".

Na letcima koje je prodavao nalazile su se poruke Europske oslobodilačke sile, pokreta za koji su talijanski istražitelji prvi puta čuli te će pokrenuti istragu kako bi otkrili o čemu se radi.

Također, DIGOS će pokušati rasvijetliti i njegova učestala putovanja u Hrvatsku te njegove veze s navijačima Dinama. Istražitelji će provjeriti i njegove moguće kontakte s neonacističkim i ksenofobnim pokretima u drugim europskim zemljama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:02