ŠOKANTNO UBOJSTVO

Ubijena djevojka (15) koja je nastupala na Obaminoj inauguraciji: Policija raspisala nagradu od 11 tisuća dolara!

CHICAGO, IL - JANUARY 30: Nate Pendleton comforts his son Nathaniel, 10, and his wife Cleopatra as they listen to speakers at a press conference in a neighborhood park where Nate's daughter Hadiya was killed on January 30, 2013 in Chicago, Illinois. Fifteen-year-old Hadiya was shot and killed when a gunman opened fire in the park yesterday while she was hanging out with friends on the warm rainy afternoon under a shelter in the park. Hadiya was a majorette in her high school band and recently performed in Washington, D.C. during the inauguration. President Obama's Chicago home is less than a mile from the park where Hadiya was killed. Another person was wounded in the leg during the shooting. Scott Olson/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 AFP

CHICAGO - Djevojka koja je prošloga tjedna nastupila sa svojim školskim orkestrom na inauguraciji američkog predsjednika Baracka Obame ubijena je u jednom čikaškom parku, izvijestila je postaja CBS u srijedu.

Policija je objavila da se 15-godišnja Hadiya Pendleton sklonila od kiše pod nadstrešnicu u parku s desetak drugih tinejdžera kada je jedan muškarac preskočio ogradu, potrčao prema njima i otvorio vatru. Napadač je potom pobjegao u automobilu.

Hadiya je pogođena metkom u leđa i umrla je u čikaškoj sveučilišnoj bolnici manje od sat vremena nakon toga, izvijestio je CBS. Jedan je tinejdžer ustrijeljen u nogu i na bolničkom je liječenju. Za napad još nitko nije uhićen.

Policija navodi da je Hadiya bila uzorna učenica i nije bila povezana s bandama te vjerojatno nije bila cilj napada. Međutim, za nekoliko mladih koji su s njom bili u društvu pretpostavlja se da su pripadnici bandi, izvijestio CBS.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney izjavio je da se radi o "strašnoj tragediji i da su misli predsjednika i prve dame s njezinom obitelji".

Policija je raspisala nagradu od 11.000 dolara za informaciju koja će dovesti do uhićenja počinitelja, objavio je Chicago Tribune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:15