OTAC JE PRISILIO NA BRAK

UBILA GA OTROVOM ZA ŠTAKORE Tinejdžerka (14) se pod svaku cijenu htjela riješiti muža

 Edal Anton Lefterov/ Wikimedia Commons

ABUJA - Prema podacima Ujedinjenih naroda, u ruralnim područjima Nigerije više od polovice djevojaka u brak stupa prije navršene 18. godine. No, jednoj je 14-godišnjakinji, koju je na brak s 35-godišnjim muškarcem natjerao njezin otac, tako rano vjenčanje srušilo sve životne snove.

Neimenovana djevojka iz sela u široj okolici grada Kanoa svoga supruga Umarua Sanija, prema vlastitom priznanju, uopće nije voljela i s njim se vjenčala samo zato što ju je na to prisilio otac. Iz takvog je braka htjela izaći pod svaku cijenu i na kraju je odlučila da će je s neželjenim suprugom smrt rastaviti prije nego što je to zamislila majka priroda.

Kada je Sani, tjedan dana nakon vjenčanja, pozvao desetak svojih prijatelja kako bi proslavili činjenicu da ima novu ženu, djevojčica je vidjela svoju priliku za konačno rješenje.

U rižu, koju je pripremila kako dodatak glavnom jelu na proslavi, stavila je otrov za štakore te je svoj specijalitet poslužila mužu i gostima. On i još troje ljudi su umrli od trovanja, a djevojčica je ubrzo uhićena.

Policiji je priznala ubojstvo s predumišljajem i čeka je suđenje pred sudom za maloljetnike. Izašla je iz braka, ali njezine muke tek počinju, s obzirom da je vrlo vjerojatno čeka zatvorska kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 01:23