NA MJESTU MRTVA

UBILO JE MITSKO BIĆE Hodala je ispred crkve kada joj je s krova ravno na glavu pala kamena vodoriga

CHICAGO - Sarah Bean (34) je proteklog četrvrtka oko podneva išla prema restoranu u Chicagu u kojem se trebala naći na ručku sa svojim zaručnikom i ocem njihovo dvoje djece Lanceom Johnsonom.

No, dok je pješačila, na nju je s Druge prezbiterijanske crkve pala vodoriga te ju je na mjestu ubila.

Pretpostavlja se da je s krova crkve, koja je u nekoliko navrata proteklih godina imala problema sa statikom, otpao komad metala. Pao je na vodorigu, koja se odlomila i udarila nesretnu Sarah ravno u glavu i na mjestu je ubila.

'Bila je uistinu divna osoba. Ovo što se dogodilo nije dobro. Potpuno neočekivano', izjavio je njezin stariji brat Michael Willis.

Sarah je nakon ručka s Lanceom trebala otići na posao u obližnju dječju bolnicu. Sa zaručnikom je u vezi bila dulje vrijeme, a nakon što im se rodilo drugo dijete odlučili su se vjenčati.

Druga prezbiterijanska crkva sagrađena je 1874. godine, a 2007. i 2011. pala je na sigurnosnim inspekcijama. No, prošle i pretprošle godine inspektori nisu imali prigovora.

Pastor David Neff je obitelji stradale izrazio sućut, a kaže i da se neprekidno moli za njih.

Vodorige su kamene skulpture grotesknog izgleda postavljene najčešće u sklopu sustava odvoda oborinskih voda. Nerijetko imaju oblik zmajeva, himera i drugih mitskih bića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:11