KAKVA DOMIŠLJATOST

Ubio je čovjeka i zakopao ga u šumi, a ona je sjela u auto i upalila kameru. Ono što je uslijedilo oduševilo je zemlju...

Alexander ‘Sandy‘ McKellar i njegov brat blizanac Robert kamionetom su usmrtili biciklista Tonyja Parsonsa, čije su tijelo zatim zakopali kako bi pokušali izbjeći kaznu

Caroline Muirhead tijekom vožnje do mjesta gdje su njezin zaručnik i njegov brat zakopali tijelo biciklista kojega su usmrtili; limenka Red Bulla koje je ostavila na mjestu gdje je biciklist zakopan

 Screenshot/YouTube

Alexander "Sandy" McKellar (33) i njegov brat blizanac Robert (33) osuđeni su u petak na višegodišnje kazne zatvora jer su u rujnu 2017. na zapadu Škotske kamionetom udarili i usmrtili biciklista Tonyja Parsonsa (63), piše Daily Mail.

Braća su potom zločin koji su počinila pokušala prikriti tako što su tijelo Parsonsa, bivšeg časnika u Britanskoj kraljevskoj ratnoj mornarici i oca dvoje djece, zakopali na imanju Auchy koje se nalazi na močvarnom području i na koje su se bacala trupla životinja.

Tri godine nakon toga, Alexander McKellar, koji je bio za volanom kamioneta, rekao je svojoj zaručnici Caroline Muirhead (32) sve o tome što je napravio te je odveo na mjesto gdje je Parsons pokopan. Muirhead, inače forenzička patologinja, bacila je na grob praznu konzervu energetskog pića Red Bull koja je kasnije policiji omogućila da pronađe njegovo tijelo.

Muirhead je TV postaji Sky News rekla da se boji da će joj se McKellar osvetiti kada izađe iz zatvora. Dodala je da joj je policija ponudila da dom njezinih roditelja u Glasgowu opremi sigurnosnim kamerama koje će raditi 24 sata na dan. "Vi meni govorite da mi taj muškarac neće pokucati na vrata kada izađe?", rekla je Muirhead Skyju.

Parsonsa su braća McKellar autom udarila kad je bio na pola puta humanitarne biciklističke vožnje na koju je krenuo nakon što je pobijedio rak prostate. Alexander "Sandy" McKellar bio je pod utjecajem alkohola dok je vozio kamionet, a njegov je brat sjedio na suvozačevu mjestu. Nesreća u kojoj je Parsons stradao dogodila se iza 23:00 sata, a Daily Mail navodi da su braća i biciklist prije nesreće pohodila isti kafić.

Muirhead je rekla da joj je njezin zaručnik otkrio tajnu koju je tri godine čuvao kada su razgovarali o braku. "Bila sam u šoku, gotovo pa smrznuta. Nisam znala u što trebam vjerovati. Muškarac s kojim sam planirala zajednički život rekao mi je da je ubojica. Nisam znala što bi trebala napraviti", rekla je Muirhead.

Nakon što joj je zaručnik rekao što je napravio, Muirhead je mjesec dana utrošila na prikupljanje informacija o njegovu činu. U jednom ga je trenutku zamolila da je odvede na mjesto gdje su on i njegov brat zakopali Parsonsa. Dok su autom putovali na lice mjesta, Muirhead se snimila dok je ispijala Red Bull. Limenku energetskog pića ostavila je na mjestu gdje je Parsons pokopan.

Muirhead je rekla da je McKellar isprve bio nježan, ali da bi se promijenio kada bi popio. Prisjetila se i da ga je obuzela napetost kada je pored njihova doma jedne večeri u studenom 2020. prošlo policijsko vozilo. "Rekla sam mu: ‘Ako želiš da budemo zajedno i da budemo par, moraš mi reći što je i ja ću te podržati‘. Doživio je napad panike. Nije mogao disati i počeo je urlati. Zatim mi je rekao što je napravio", rekla je Muirhead te dodala da joj je zaručnik tada bio rekao da su on i njegov brat prije imali problema s policijom. "Rekao mi je da je to bila nesreća, ali da se nisu htjeli javiti policiji jer su bili uvjereni da im snage reda žele zlo", dodala je patologinja.

Muirhead traži da joj se dade dodatno osiguranje, a razmatra i o tome da tuži policiju jer su je njezini djelatnici navodno tražili da devet mjesec špijunira svoga zaručnika i njegovog brata. Uz to, Muirhead tvrdi da su policajci koji su radili na slučaju lokalnom stanovništvu davali ključne dokaze iz kojih se dalo iščitati da je ona surađivala s policijom. "Jednom sam ušla u jedan kafić i svi su gledali u mene. Konobar me pitao želim li Red Bull bez šećera kao onaj s grobnice. Drugi su me gosti kafića pljunuli", rekla je Muirhead.

Regulatorno tijelo koje nadzire rad policije istražit će njezine tvrdnje.

Nakon što su braća McKellar priznala da su ubila Tonyja Parsonsa, njegova je obitelj rekla da joj je drago što će pravda napokon biti zadovoljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 12:13