BIZARAN ZLOČIN

Ubio majstora i podmetnuo njegovo tijelo kao svoje kako bi lažirao vlastitu smrt: ‘Sve je priznao‘

Zločin je počinio kako bi izbjegao suđenje za navodno ubojstvo svoje kćeri koja je pobjegla od obitelji 2018. godine

Kremiranje pokojnika u Indiji; ilustracija

 Narinder Nanu/AFP

Muškarac iz Indije koji je pokušao lažirati svoju vlastitu smrt tako što je ubio građevinara i predao njegovo tijelo kao svoje, uhićen je, priopćila je policija, piše Guardian.

Zločin je počinio kako bi izbjegao suđenje za još jedno navodno ubojstvo. Naime, Sudesh Kumar je optužen - ali ne i osuđen - za ubojstvo svoje kćeri koja je pobjegla od obitelji 2018. godine.

Kumar je pušten iz zatvora prošle godine dok su vlasti pokušavale spriječiti širenje zaraze koronavirusom smanjenjem broja zatvorenika u prenapučenim zatvorima.

Policija je prošlog mjeseca u Ghaziabadu, na periferiji glavnog grada New Delhija, pronašla tijelo na kojem je bila Kumarova odjeća i njegova osobna iskaznica.

'Tijelo je djelomično izgorjelo, a lice do neprepoznatljivosti', rekao je policijski nadzornik Iraj Raja. 'Otišli smo do Kumarove kuće i zamolili njegovu ženu da identificira tijelo. Odmah ga je identificirala kao svoga muža. Međutim, nije nas uvjerila.'

Policija je dobila dojavu da je Kumar još živ i uhvatila ga je ispred njegove kuće u petak.

'Nakon ispitivanja, sve je priznao', rekao je Raja.

Kumar se sprijateljio s nesretnim zidarom i pozvao ga u svoju kuću pod izlikom da mu treba pomoći obaviti neke radove. Dao mu je komplet odjeće koju je ovaj obukao te ga polio alkoholom i pretukao na smrt, kaže policija.

Raja je rekao da su i Kumar i njegova supruga sada optuženi za ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:44