OSUĐEN NA DOŽIVOTNI

Ubojica Alen Rizvanović (33) koji je autom pokosio gomilu pješaka pronađen mrtav u zloglasnom zatvoru

Sudilo mu se za trostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva 108 osoba koje su mu se tog dana našle na meti

Automobil kojim se Alen Rizvanović zaletio u gomilu

 /Twitter

Alen Rizvanović (33) koji je bio u zloglasnom austrijskom zatvoru Stein zbog trostrukog ubojstva pronađen je mrtav u svojoj samici, u strogo čuvanom posebnom odjelu gdje se drže samo osuđeni teroristi, ubojice i ostali osuđeni za najgore zložine.

Rizvanović je 20. lipnja 2015. u pješačkoj zoni u centru Graza svojim terenskim automobilom u neviđenom ubilačkom pogodu usmrtio troje i ozlijedio 36 osoba. Postoje i snimke na kojima se vidi kako su pješaci u panici pokušavali pobjeći, dok ih je on doslovno lovio. Tako je vozio dva kilometra, a onda je izašao iz vozila te počeo napadati ljude i prijetiti im nožem. Nedugo nakon toga policija ga je uhitila.

Sudilo mu se za trostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva 108 osoba koje su mu se tog dana našle na meti. Utvrdilo se da ne postoji razlog za njegovo smještanje u psihijatrijsku ustanovu, nego je smješten u zatvor. Osuđen je na doživotni zatvor.

Rizvanović je kao četverogodišnjak s roditeljima došao u Austriju, bježeći iz Bosne i Hervegovine zbog rata 1993. godine, piše Kronen Zeitung, a prenosi Dnevnik.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:03