SUĐENJE GODINE

UBOJICA 'AMERIČKOG SNAJPERA' DOŽIVOTNO U ZATVORU! Uplakana rodbina vikala: 'Ti si sramota!'

 AFP

Sud u Texasu osudio je bivšeg marinca Raya Routha (27) na doživotni zatvor bez prava pomilovanja zbog ubojstva najpoznatijeg i najuspješnijeg snajperista u američkog vojnoj povijesti Chrisa Kyliea. Točno prije godinu dana Routh je u svom ubilačkom pohodu na streljani ubio Kyliea, ali i još jednog marinca Chada Littlefielda.

Routhova obrana temeljila se na neuračunljivosti, ali porota sastavljena od dva muškarca i deset žena zaključila je da to 'nema veze s vezom' i da će bivši marinac ostatak života provesti u zatvoru.

Chris Kylie

- Oduzeli ste živote dvojice heroja, ljudi koji su vam pokušali biti prijatelji. Vi ste američka sramota", rekao je Jerry Richardson, Chadov polubrat. Te su riječi izazvale dirljive scene u i izvan male sudnice grada Stephenvillea, 160 kilometara jugozapadno od Dallasa.

Chadova majka Judy je nakon presude ispred sudnice izjavila: "Bog se pokazao odanim. Zadovoljni smo presudom koja je večeras donesena", rekla je Judy.

Cijela ova tragična priča počela je kada je Routhova majka zamolila Kyliea da pomogne njegovom sinu koji je nakon Iraka obolio od PTSP-a. Kyle i Littlefield su mu pomagali sve do trenutka Routhovog ludila...

Udovica Chrisa Kyliea ispred sudnice

Inače, ovo suđenje izazvalo je ogromnu pažnju amerilčke javnosti budući da je počelo istovremeno s pojavom filma Clinta Eastwooda 'Američki snajper. Film u kojem je prva zvijezda bio Bradley Cooper izazvao je brojne polemike budući da se radi o životnoj priči čovjeka koji je u svojoj karijeri ubio najmanje 160 ljudi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 03:24