COLIN PITCHFORK

Ubojica dvoje djece snimljen kako vozi bicikl 200 metara od škole, Britanci zgroženi: ‘Gadno!‘

Pitchfork je 1988. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva dvije 15-godišnjakinje.
Colin Pitchfork
 Neville Chadwick/Sciencephoto/Profimedia

On biciklira i upija jesensko sunce dok se britanska javnost zgraža njegovom pojavom. Ispod fluorescentne kacige krije se Colin Pitchfork, 61-godišnji osuđeni ubojica dvoje djece koji je na opće zaprepaštenje javnosti, roditelja ubijene djece i obitelji detektiva kojeg je ubio, smješten u hostel udaljen svega 200-tinjak metara od jedne osnovne škole.

Pitchfork je 1988. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog silovanja i ubojstva dvije 15-godišnjakinje, ali je prošlog mjeseca dobio uvjetni otpust i tajno odvezen iz zatvora u hostel na južnoj obali Velike Britanije.

U studenom 1983. je zadavio Lyndu Mann u Narboroughu u Leicestershireu, a tri je godine kasnije ubio Dawn Ashworth u obližnjem selu Enderby.

Umirovljeni detektivski nadzornik David Baker, koji je vodio istragu koja je rezultirala Pitchforkovim uhićenjem, rekao je da je mučno vidjeti kako se ubojica "miješa s javnošću".

- Apsolutno mi se gadi vidjeti ga kako uživa u slobodi kada uzmete u obzir kakav su učinak njegovi postupci imali na obitelji njegovih žrtava - rekao je.

- Mislim da se nitko tko je počinio neku vrstu neljudskih djela ne može promijeniti - zaključuje Baker.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:33