STRAŠNO

UBOJICA NA SUDU PRIZNAO ŠOKANTAN ZLOČIN, NAGODIO SE I IZBJEGAO SMRTNU KAZNU 'Da, ubio sam svoju trudnu ženu i naše dvoje djece!'

 
 Reuters/Instagram/Youtube

Christopher Watts (33) priznao je na sudu da je ubio svoju trudnu ženu i njihovo dvoje djece. Dio je to nagodbe s tužiteljstvom kako bi izbjegao smrtnu kaznu, piše Daily Mail.

Watts je prije toga nijekao počinjenje zločina koji se dogodio u kolovozu ove godine. Nakon ovog priznanja, vjerojatno će ostatak života provesti iza rešetaka.

Wattsova supruga Shanann (34) i njihove kćeri Celeste (3) i Bella (4) pronađene su mrtve u spremniku goriva nekoliko dana nakon što je sam Watts prijavio njihov nestanak i kratko se pojavio na televiziji izražavajući zabrinutost i nadu da će se njegova obitelj ipak vratiti kući.

Shanann je pronađena u plitkom grobu na dnu spremnika na naftnom polju na kojem je radio njezin suprug. Bila je u 15. tjednu trudnoće i nosila je dječaka kojeg su planirali nazvati Nico. Kasnije je izašlo na vidjelo da je Watts varao svoju ženu.

FILE PHOTO: Chrisopher Watts, 33, arrested on suspicion of murdering his pregnant wife and two young daughters, in Frederick, Colorado, U.S., is shown in this handout photo provided August 16, 2018.   Weld County Sheriff's Office/Handout via REUTERS/File Photo
REUTERS
Christopher Watts

Sudsku nagodbu odobrila je Shanannina obitelj uz obrazloženje da ne žele uzeti Wattsov život kao što je on uzeo život njihove kćeri i unuka.

Tijekom iznošenja obrane, Wattsovi odvjetnici odbili su predati uzorke DNA uzete s njegovih ruku i stopala vjerojatno zato da bi spriječili njihovu usporedbu s DNA pronađenim na tijelima djevojčica i njihove majke.

S obzirom da su njihova tijela dugo bila u spremniku goriva, sav DNA koji bi se mogao izuzeti vjerojatno bi bio kompromitiran.

U utorak je Watts priznao krivnju za ukupno devet djela: ubojstvo svakog djeteta, žene i nerođenog djeteta, nezakonit prekid trudnoće i tri optužbe za manipuliranje mrtvim tijelima.

Osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

FILE PHOTO: Christopher Watts, facing nine charges including several counts of first-degree murder of his wife and his two young daughters, appears in court for his arraignment hearing at the Weld County Courthouse in Greeley, Colorado, U.S. August 21, 2018.    RJ Sangosti/Pool via REUTERS/File Photo
REUTERS
Christopher Watts

Okružni tužitelj Michael Rourke je rekao kako Shanannina obitelj nije željela da njezin muž bude pogubljen.

Njezina majka Sandra Rzucek ovako je to objasnila: 'On je odlučio uzeti njihove živote. Ja ne želim biti u poziciji da donesem odluku da uzmem njegov život.'

Instagram
Obiteljska fotografija

Dodatni faktor koji je pridonio ovakvoj odluci je i vjerojatnost da smrtna kazna uopće ne bi bila izvršena radi posebne odluke guvernera.

Što se pak motiva za ovako strašan zločin tiče, on još nije do kraja otkriven. Rezultati autopsije ubijenih još uvijek nisu objavljeni. Odvjetnik Rourke je poslije izricanja presude rekao da se zbog ovog slučaja osjeća nevjerojatno loše i tužno.

'Danas nitko nije pobijedio. Nikad nisam želio biti na ovakvoj konferenciji za medije. Nema nikakvog razloga za slavlje.'

Facebook

Podsjećamo, Shanann je ubijena nakon što se vratila sa službenog puta, a njezin je nestanak prijavio njezin kolega zabrinut što mu nije odgovorila na poruku.

Njezin muž je u početku tvrdio da su on i supruga bili budni čitavu noć i razgovarali te da je on nakon toga otišao na posao doznao u Shananninom nestanku tek kad ga je nazvao njezin kolega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:57