NOVE INFORMACIJE

Ubojica prvo likvidirao dvoje djece, a onda krenuo u krvavi pohod: Presudio mu sugrađanin, a ne policija

Jedno dijete je imalo osam, a drugo jedanaest godina. Nakon njih ubio je još osam osoba
 Savo Prelevic/Afp

Tridesetčetvorogodišnji Vuk Borilović usmrtio je danas deset osoba na Cetinju, nakon čega je ubijen. Direktor Uprave crnogorske policije Zoran Brđanin objavio je priopćenje i otkrio pojedinosti strašnog zločina.

"Danas je tragičan dan ne samo za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru. Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece.

Suosjećam s obiteljima stradalih i u svoje osobno ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdublje sućuti, a kako u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Također, nadam se da će se ozlijeđeni brzo i uspješno oporaviti.

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 sati tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao je na obitelj, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške - ubio dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je ubio još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik. Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam ubijen. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i ubojstvo V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, putem medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Želim i izraziti nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol obitelji, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apeliram da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje", naveo je Brđanin.

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

I tužiteljica Andrijana Nastić izjavila je za TV Vijesti da je u krvavom pohodu ubijeno dvoje djece, a prema novim informacijama napadača je ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije, javlja Radiotelevizija Crne Gore.

Nastić je crnogorskim medijima priopćila nakon okončanog očevida u Cetinju da su na licu mjesta zatekli devet smrtno stradalih osoba, a da je jedna kasnije preminula u bolnici. Jedanaesti smrtno stradali je napadač.

“Na Cetinju je danas iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno s ubojicom, kojeg je usmrtio sugrađanin”, kazala je Nastić.

Ubijeno je i dvoje djece, a među šestero hospitaliziranih - dvoje na Cetinju i četvero u KCCG-u - je i jedan policajac.

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

Krvavi pir na Cetinju, otpočeo je, rečeno je Telegrafu.rs iz izvora upoznatih sa situacijom, poslije navodnog kašnjenja u plaćanju stanarine. Obitelj koja je živjela kao podstanar kod Vuka Borilovića, muškarca koji je danas ubio najmanje 10 ljudi, kasnila je, navodno, sa plaćanjem.

Borilović je, tvrdi izvor Telegrafa.rs, pritiskao ženu koja je bila podstanar, a ona se potom požalila mužu koji je bio na putu. Muž je nazvao prijatelja koji je otišao kod Borilovića i tu je počela svađa. Vuk Borilović je, kako tvrdi izvor Telegrafa, prvo ubio prijatelja obitelji koja je kod njega živjela.

image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp
image
Savo Prelevic/Afp

I srpski Kurir javlja da je do ove jezive tragedije došlo zbog neraščišćenih računa. - Još smo svi u šoku, ne mogu vjerovati što je uradio. Načula sam da je dug bio povod za ovaj jezivi masakr - vidno potresena ispričala je za Kurir rođakinja ubojice.

U medije su u međuvremenu procurile i prve fotografije masovnog ubojice.

image

Vuk Borilović

Instagram

Borilović je rođen 21. studenog 1988. godine na Cetinju, gdje je završio osnovnu školu. Srednju brodostrojarsku školu pohađao je u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece.

Bio je član stranke Socijaldemokrati Crne Gore te član Općinskog odbora te stranke u Cetinju. Prošle godine bio je na njihovoj listi za lokalne izbore u Crnoj Gori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 00:57