HOROR U POLJSKOJ

Ubojstva djece, incest i podrum strave i užasa: Ono što je nađeno u kući Pjotra (54) i Pauline (20) sablaznilo je zemlju...

‘Živjeli su kao par. Ona ga je oslovljavala imenom. Držali su se za ruke. Prije par mjeseci, obrijao joj je glavu kako je drugi dečki ne bi gledali‘

Kuća u Černikiju u kojem je pronađena ubijena novorođenčad

 Adam Warzawa/PAP/Profimedia

Ostaci tijela troje novorođenčadi umotani u plastične vreće pronađeni su plitkim grobovima u podrumu kuće u selu Černiki na sjeveru Poljske, piše Mirror.

Pjotr Gjerašik (54) i njegova kći Paulina Gjerašik (20) uhićeni su zbog sumnje da su bili u incestuoznom odnosu te da su ubili spomenutu novorođenčad.

Pjotr Gjerašik optužen je za tri ubojstva te incestuozne odnose s kćeri Paulinom i još jednom drugom kćeri. Paulina Gjerašik optužena je za dva ubojstva i incestuozni odnos sa svojim ocem.

Pjotr Gjerašik i Paulina Gjerašik roditelji su dvoje od troje ubijene djece, a njihova je veza navodno bila sporazumna.

Gjerašik i njegova druga kći roditelji su trećeg djeteta. Ta je njegova kći ostala trudna nakon što ju je ovaj prisilio na seks. Tužitelji sumnjaju da on ubio treće od troje mrtve novorođenčadi.

image

Kuća u Černikiju u kojem je pronađena ubijena novorođenčad

Adam Warzawa/PAP/Profimedia

Nakon što mu je prije otprilike 15 godina preminula supruga, Pjotr Gjerašik doselio se u Černiki kako bi se brinuo za svoju djecu.

- Otac je ostao sam s djecom. Bilo ih je mnogo, 10 ili 12. Najstarija su već odselila. Piotr je ostavljao dobar dojam. Dvorište je bilo neuredno, ali je instalirao nove prozore. Nije bilo naznaka da je konzumirao alkohol. Vodio je djecu u šetnje i u šumu kako bi brali gljive. Obični su to ljudi bili. Tko bi rekao da su se u njihovu domu događale takve grozote - rekao je jedan žitelj sela Černiki.

Jedna je prijateljica Pauline Gjerašik posumnjala da je ova trudna jer je počela nositi širu, veću odjeću. Gjerašik je u jednom trenutku uzela tri tjedna slobodno od posla, međutim na njega se vratila nakon tjedan dana.

image

Kuća u Černikiju u kojem je pronađena ubijena novorođenčad

Adam Warzawa/PAP/Profimedia

- Svi smo mislili da je trudna. Mislim da je oko struka svezala remenje. Napravila je improvizirani korzet. Kad se vratila s odmora, bilo je jasno da je došlo do neke promjene. Bila je mršavija, slabija i stalno umorna. Kada smo je pitali za dijete, pravila se da ne zna ništa o tome i sve porekla - rekla je jedna djelatnica trgovine u kojoj je Paulina Gjerašik radila.

- Živjeli su kao par. Ona ga je oslovljavala s "Pjotre". Držali su se za ruke. Prije par mjeseci, obrijao joj je glavu kako je drugi dečki ne bi gledali. On je za nju bio Bog - rekao je drugi žitelj Černikija.

Jedna je Paulinina kolegica s posla rekla da ju je prijavila socijalnoj službi nakon što je vidjela potresne poruke koje je slala svome ocu.

Trenutno se provode obdukcije nad ostacima tijela novorođenčadi. Policija pretražuje kuću u kojoj su živjeli Pjotr i Paulina Gjerašik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:41