SLUČAJ JE ZATVOREN

Ubojstvo na snimanju filma: Odustaje se od optužnice protiv Aleca Baldwina

Vijest o odustajanju od optužnice dolazi istog dana kada se u Montani nastavlja snimanje filma

Alec Baldwin

 Angela Weiss/Afp

Sud odustaje od kaznenog progona američkog glumca Aleca Baldwina, optuženog za ubojstvo iz nehata na snimanju filma "Rust" 2021., rekli su u četvrtak njegovi odvjetnici.

"Zadovoljni smo odlukom o zatvaranju slučaja Aleca Baldwina i zauzimamo se za odgovarajuću istragu o činjenicama i o okolnostima ovog tragičnog događaja", rekli su Luke Nikas i Alex Spiro u priopćenju poslanom AFP-u.

Dana 21. listopada 2021. snimanje filma "Rust" na farmi u Novom Meksiku završilo se tragično kada je Baldwin zapucao iz oružja u kojemu su umjesto lažnih bili pravi metci te ubio direktoricu fotografije Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souzu.

Ubojstvo je potreslo Hollywood i potaknulo pozive na zabranu vatrenog oružja tijekom snimanja.

Vijest o odustajanju od optužnice koju je u četvrtak objavio specijalizirani časopis Deadline i druga američka glasila, dolazi istog dana kada se u Montani nastavlja snimanje filma.

Alec Baldwin, poznat po ulozi u seriji "Televizijska posla" ("30 Rock") od početka je tvrdio da nije kriv. Rekao je da su ga uvjeravali da je oružje bezopasno i niječe da je stisnuo okidač. Tu tvrdnju mnogi stručnjaci dovode u pitanje.

Glumac je u slučaju osuđujuće presude mogao dobiti do 18 mjeseci zatvora i kaznu od 5000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:49