JEZIV ZLOČIN

Ubojstvo o kojem je brujao cijeli svijet: Nakon 14 godina na slobodu izašla jedina osuđena osoba

Slučaj u Perugii izazvao je međunarodnu pozornost nakon što su pod sumnju stavljeni Kercherina američka cimerica, Amanda Knox i njen tadašnji dečko Rafaelle Sollecito

Rudy Guede

 Federico Zirilli/Afp/Profimedia

Rudy Guede (34) oslobođen je u utorak nakon što je odslužio većinu svoje 16-godišnje zatvorske kazne zbog ubojstva Britanke Meredith Kercher 2007. godine, piše NBC.

Jedina osoba osuđena za ubojstvo britanske studentice tijekom studentske razmjene u Perugii u Italiji, puštena je na slobodu nakon 14 godina, rekao je njegov odvjetnik.

image

Amanda Knox

Tiziana Fabi/Afp/Profimedia

Odvjetnik Fabrizio Ballarini rekao je da je planirano oslobađanje optuženog Rudyja Guedea za 4. siječnja sudac pomaknuo za nekoliko tjedana.

Nastavit će raditi u knjižnici Centra za kriminološke studije u Viterbu, rekao je Ballarini u e-poruci. Guede je već dobio dopuštenje da napusti zatvor tijekom dana i radi u centru dok je služio kaznu za ubojstvo 21-godišnje Kercher 2007. godine.

image

Rafaelle Sollecito

-/Lapresse/Profimedia

Slučaj u sveučilišnom gradu Perugii izazvao je međunarodnu pozornost nakon što su pod sumnju stavljeni Kercherina američka cimerica, Amanda Knox (34) i njen tadašnji dečko Rafaelle Sollecito (37).

image

Obitelj Meredith Kercher

Tiziana Fabi/Afp/Profimedia

Oboje su prvotno osuđeni, a Amanda je u talijanskom zatvoru provela skoro 4 godine. Najviši talijanski sud odbacio je sve presude 2015. godine. Guede je prvotno osuđen u brzom sudskom postupku, a sve do danas negira umiješanost u ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:28