ZLOČIN IZ MRŽNJE

'UČINIT ĆEMO ONO ŠTO ČINIMO TERORISTIMA' Tužitelji za napadača iz Teksasa traže smrtnu kaznu

 
 REUTERS

Američki tužitelji podigli su optužnicu za teško ubojstvo protiv napadača iz Teksasa koji je ubio 20 ljudi u robnoj kući Walmart te traže smrtnu kaznu, prenosi u ponedjeljek Reuters i podsjeća kako vlasti taj napad vode kao slučaj domaćeg terorizma.

Osumnjičeni Patrick Crusius je 21-godišnji bijelac iz Allena u Teksasu. Optužnica za teško ubojstvo podignuta je kako bi se mogao zadržati u pritvoru, a poslije će se podizati pojedinačne optužnice za svakog ubijenog i ranjenog.

People take part in a rally against hate a day after a mass shooting at a Walmart store, in El Paso, Texas, U.S. August 4, 2019. REUTERS/Jose Luis Gonzalez
REUTERS

Guverner Teksasa Greg Abbott rekao je kako se čini da je subotnji napad zločin iz mržnje, a policija je iz manifesta za koji vjeruju da je napadačev zaključila da je krvoproliće bilo rasno motivirano. Napad je izveden u dijelu grada s većinskim latinoameričkim stanovništvom.

Državni tužitelj John Bash izjavio je da će tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenika Crusiusa ukoliko ga se proglasi krivim i da savezne vlasti tretiraju masakr kao slučaj domaćeg terorizma.

- Učinit ćemo ono što činimo teroristima u ovoj zemlji, pružit ćemo brzu i sigurnu pravdu - rekao je Bash novinarima na konferenciji za medije u nedjelju.

Samo 13 sati nakon masakra u Teksasu došlo je do još jedne masovne pucnjave u Ohiju gdje je napadač, noseći neprobojni prsluk, ubio devet osoba, a ranio 27 u povijesnom dijelu grada prije nego što ga je ubila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:35