BURNA RASPARAVA

Učitelj informatike maske proglasio kukastim križevima, a koronu negira. Treba li dobiti otkaz?

Berlinska gradska ministrica za obrazovanje pokušala mu je dati otkaz, ali odluku je blokiralo gradsko Vijeće strukovnih škola.
Ilustracija
 Profimedia

Učitelj informatike Stručne škole u Gesundbrunnenu lani je na svom Youtube kanalu negirao postojanje koronavirusa, pozivajući ljude da odbiju nositi maske, prenosi Tagesspiegel. Maske je proglasio novim kukastim križevima, i pozivao na otpor navodnoj "zdravstvenoj diktaturi". Protiv njega je pokrenut postupak i zato što je na neke od svojih učenika "nedopustivo politički djelovao" i izložio ih riziku za zdravlje.

Umjesto otkaza, u siječnju je dobio opomenu zbog "remećenja školskog mira". Sljedeći ponedjeljak, nakon završetka zimskih praznika, trebao bi se vratiti u školu. Školski inspektorat ispituje optužbe protiv još jednog borca protiv korone, učitelja u Weddingenu.

Berlinska gradska ministrica za obrazovanje Sandra Scheres (SPD) pokušala mu je dati otkaz, ali odluku je blokiralo gradsko Vijeće strukovnih škola.

Učitelj informatike u Gesundbrunneu trebao bi ostati raditi u školu, ali najvjerojatnije neće više predavati učenicima, nego će dobiti neko od tehničkih zaduženja u školi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:22