UHIĆENA JE

Učiteljica (37) kršćanske škole pokušala otrovati muža da može biti s ljubavnikom: ‘Stavljala mi je otrov u smoothie‘

Sarah Scheffer priznala je sudu da je u vezi s muškarcem koji živi u Pakistanu

Sarah Scheffer

 Facebook/

Učiteljica u kršćanskoj školi Sarah Scheffer (37) optužena je za pokušaj ubojstva jer je navodno otrovala svog supruga dok je imala ljubavnika - nakon što je postavio skrivenu kameru koja ju je snimila kako dodaje otrovnu biljku u njegov smoothie, prenosi NY Post.

Ova profesorica umjetnosti i dizajna u srednjoj školi Calvary Lutheran u okrugu Jefferson u Missouriju, optužena je za obiteljski napad prvog stupnja nakon što je njezin suprug rekao policiji da je bio bolestan oko šest tjedana, rekla je policija.

Nakon toga optužena je za pokušaj ubojstva prvog stupnja i oružani zločin.

"Žrtva je obavijestila vlasti da vjeruje da je to razdoblje neobjašnjivih bolesti zapravo namjerni čin trovanja", rekla je policija.

Suprug je opisao "osam događaja" u kojima mu je Scheffer "dala piće ili hranu čudnog okusa" i nedugo nakon gutanja "doživio je ekstremni umor, zbunjenost, zamagljen vid, ozbiljnu kserostomiju i mučninu", navodi se u sudskim dokumentima.

Rekao je vlastima da je piće koje mu je dala 31. prosinca "imalo gorak okus" - i da je, kada ju je pitao o tome, "rekla da je mokrila u njega" i dodala "industrijsko ljepilo" u njega.

Nakon što je Scheffer kasnije demantirala da je išta dodala u smoothie, njezin je suprug instalirao nadzornu kameru u kuhinji, gdje je 16. siječnja na stolu "primijetio vrećicu s natpisom ‘đurđica‘".

Scheffer je "priznala da je dodala korijen biljke u blender dok je pripremala smoothie", stoji u izjavi te se nastavlja: "Optužena je priznala da je to učinila s namjerom da nanese štetu žrtvi." Također je priznala da je znala da bi ga gutanje korijena moglo ubiti.

Scheffer je priznala sudu da je u vezi s muškarcem koji živi u Pakistanu te je "guglala letove za Pakistan". Srednja škola Calvary Lutheran priopćila je da ju je policija obavijestila o "kaznenoj stvari koja se odnosi na zaposlenicu", a koja je u međuvremenu stavljena na prisilni dopust.

"Navodno ponašanje zaposlenice nije povezano sa školom i nije uključivalo učenika ili bilo koga drugog od školskog osoblja", rekao je ravnatelj škole John Christman u izjavi za ABC17 News.

„Kao kršćanska zajednica, Calvary Lutheran High School vjeruje u zaštitu dobrobiti svih pojedinaca koji su dio naših programa i nastojimo odgovoriti na brižan i osjetljiv način prema svima u našoj školskoj zajednici. Imajući to na umu, poduzete su dosljedne mjere kao odgovor na ovu vijest”, dodao je.

Scheffer je predavala u dva razreda u školi, i to na pola radnog vremena, dodao je.

“Bila je voljena učiteljica i odlično je radila svoj posao te je razvijala umjetničke vještine svojih učenika”, rekao je u petak za NBC News.

“Bila je omiljena učiteljica u našoj školi. Osjetili smo i vidjeli plodove njezina ulaganja u studente. Uspjela ih je potaknuti da se angažiraju i uvijek se činilo da je zaručena iz pravih razloga,” rekao je za medije.

Njezin otac izjavio je da su ove optužbe došle "iz vedra neba" i da se ne poklapaju s njegovom kćeri koju on poznaje. Smatra je voljenom umjetnicom i učiteljicom koja volontira kako bi prikupila novac za potrebite u zemljama trećeg svijeta.

Scheffer je trenutno u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:20