PRIZNALA KRIVNJU

UČITELJICA OSUĐENA NA DVIJE GODINE ZATVORA ZBOG SEKSA S UČENIKOM  'Umjesto da 17-godišnjaku pomogne s problemima, ona se s njim upustila u vezu'

 
Rebecca Sparrow
 Profimedia

Bivša savjetnica u srednjoj školi u Ohiu u suzama se ispričala za seks sa svojim 17-godišnjim učenikom nakon što je zbog toga osuđena na dvije godine zatvora.

37-godišnja Rebecca Sparrow pred sucem i porotom se ispričala za svoju 'izdaju'.

Rebecca Sparrow, 37, wipes away tears as she listens during her sentencing on a charge of sexual battery in Summit County Common Pleas Judge Amy Corrigall Jones' courtroom  on Monday, Jan. 28, 2019 in Akron, Ohio. Sparrow who, pleaded guilty at an earlier date, was given two years in prison and has to register as a Tier III sex offender.  (Mike Cardew/Akron Beacon Journal/TNS/Sipa USA), Image: 411086428, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Rebecca Sparrow, 37, reads a statement during her sentencing on a charge of sexual battery in Summit County Common Pleas Judge Amy Corrigall Jones' courtroom  on Monday, Jan. 28, 2019 in Akron, Ohio. Sparrow who, pleaded guilty at an earlier date, was given two years in prison and has to register as a Tier III sex offender.   (Mike Cardew/Akron Beacon Journal/TNS/Sipa USA), Image: 411086427, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Ta nedavno razvedena majka dvoje djece osuđena je na dvije godine zatvora nakon što je priznala krivnju za seksualni prijestup. Sutkinja Amy Corrigall Jones nazvala je njezin čin perverznim.

'Tako mi je žao zbog moje izdaje i poljuljanog povjerenja. Svi ste očekivali više od mene, a ja sam vas iznevjerila. Znam da nikakve riječi ne mogu popraviti to što sam učinila', poručila je sudu i obitelji učenika s kojim je imala odnose.

Sparrow je bila savjetnica u srednjoj školi u Ohiu u vrijeme kad je sa 17-godišnjim učenikom imala spolne odnose. To se događalo od veljače do svibnja 2016. godine. Taj učenik, koji sada ima 20 godina, nije došao na suđenje, no napisao je pismo sudu. U to je vrijeme išao na razgovore sa savjetnicom jer je prolazio kroz teško razdoblje i imao suicidalne misli nakon razvoda svojih roditelja. No umjesto da mu pomogne razgovorom, Sparrow se s njim upustila u seksualne odnose.

'Ona je u potpunosti shvaćala što radi i da je to pogrešno, no nastavila je to činiti opet i opet', rekla je tužiteljica Felicia Easter tijekom suđenja. Dodala je i kako je Sparrow znala da je učenik maloljetan i krhkog mentalnog stanja zbog problema u obitelji. Više je puta mladiću rekla da će izgubiti posao i morati u zatvor ako ih netko ulovi. Sparrow je u siječnju prošle godine otišla na 'administrativni dopust', a nakon toga je dala otkaz.

Ona tvrdi da je učenik inicirao njihovu vezu i pristao na nju, kako u seksualnom smislu, tako i u psihološkom. Tužitelji su rekli da ona pak nije pokazala nikakvu empatiju ili kajanje za svoje postupke, već je uglavnom govorila o svojem poniženju.

Rebecca Sparrow, 37, follows her attorney Michael Callahan into court for her sentencing on a charge of sexual battery in Summit County Common Pleas Judge Amy Corrigall Jones' courtroom  on Monday, Jan. 28, 2019 in Akron, Ohio. Sparrow who, pleaded guilty at an earlier date, was given two years in prison and has to register as a Tier III sex offender.  (Mike Cardew/Akron Beacon Journal/TNS/Sipa USA), Image: 411086431, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights *** US Newspapers Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Njezin je odvjetnik pak rekao da ona ne zaslužuje zatvor, već uvjetnu kaznu, a i učenik s kojim je imala aferu također smatra da zatvorska kazna nije primjerena.

'Imao je vremena razmisliti o tome što se dogodilo, kako je to utjecalo na njega i on smatra da ona ne bi trebala biti tako kažnjena', rekao je odvjetnik Rebecce Sparrow, Mike Callahan.

Naposlijetku je ipak osuđena na dvije godine zatvora jer ju je sud smatrao umjereno rizičnom za ponavljanje sličnog djela. Nakon puštanja iz zatvora, više neće smjeti raditi kao školska savjetnica, javlja Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. listopad 2021 18:37