BEŠĆUTNI MILITANTI

Udar Hamasa u zoru: Objavljena uznemirujuća snimka napada u blizini festivala na kojem se dogodio masakr

Napad na glazbeni festival Nova Rave bio je jedan u nizu koordiniranih napada koje je Hamas izveo u subotu na tlu Izraela

Hamasovi militanti napadaju sklonište kod mjesta održavanja festivala Nova Rave

 Screenshot/X

Američke televizijske postaje CNN i NBC objavile su video snimku koja je nastala 7. listopada u ranima jutarnjim satima, a na kojoj se može vidjeti kako naoružani Hamasovi militanti fizički nasrću na jednog muškarca, bacaju granatu u nadzemno sklonište te pucaju u drugog muškarca koji je iz njega odmah zatim istrčao.

Snimku je načinila kamera koja se nalazila odmah iza vjetrobranskog stakla jednog od automobila koji su bili parkirani odmah do skloništa. CNN je naveo da se to sklonište nalazi kraj lokacije nedaleko od granice između Izraela i Gaze, na kojoj se održavao glazbeni festival Nova Rave.

Na snimci se vidi kako nešto manje od 10 Hamasovih militanata stoji odmah pored skloništa te prijeti muškarcu koji je gol do pasa. Par ga je Hamasovaca udarilo nogama, na što je ovaj jauknuo od boli. Ne zna se tko je napadnuti muškarac, a ni što se s njime dogodilo.

Nakon što su u sklonište bacili granatu ili neku improviziranu eksplozivnu napravu, jedan je muškarac istrčao iz skloništa. Nekoliko je Hamasovaca odmah na njega otvorilo vatru. Nemoguće je reći što se s njime dogodilo jer je vrlo brzo nakon što istrčao iz skloništa izašao iz kadra. Militanti su na njega ispalili barem 20-tak metaka.

Podsjetimo, napad na glazbeni festival Nova Rave bio je jedan u nizu koordiniranih napada koje je Hamas izveo u subotu na tlu Izraela. Prema tvrdnjama izraelskih hitnih službi, na mjestu gdje se održavao festival pronađeno je 260 trupala, a CNN navodi da je Hamas oteo dio osoba koje su došle na festival.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:01