RASPLET ZLOČINA

UDAR NA TERORISTEŠpanjolci ulovili dobavljače oružja za džihadistički pokolj u Parizu, ključni posrednici bili su Srbin i Crnogorac!

Osumnjičeni Francuz navodno je imao vezu sa Srbima koji su mu nabavili oružje i streljivo
 screenshot YouTube/ParisMatch

Španjolska policija uhitila je osobu za koju se sumnja da je oružjem opskrbila terorista Amedyja Coulibalyja koji je ubio četvero ljudi u košer supermarketu u Parizu u siječnju prošle godine, javlja BBC. Vlasti u Madridu objavile su da je 27-godišnji Antoine Denive pritvoren prilikom zajedničke francusko-španjolske racije u kući u Malagi.

Uhićenog Francuza sumnjiči se da je pobjegao iz Francuske u tjednima nakon napada u supermarketu 9. siječnja. Tada je u tri dana u Parizu ubijeno 17 ljudi.

Španjolski ministar unutrašnjih poslova rekao je, kako prenosi BBC, da su tijekom racije na području Malage u utorak uhićena još dvojica osumnjičenih, iz Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Francuz navodno je imao vezu sa Srbima koji su mu nabavili oružje i streljivo.

Antoine Denive danas je priveden pred suca u Madridu, gdje je porekao navode za koje ga se tereti. Prema nepotvrđenim izvješćima, pristao je na izručenje Francuskoj.

Inače, u napadu na supermarket u Parizu Coulibaly je ubio četvero francuskih židova i policajku prije nego što je njega ubila policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14