RATNO STANJE U IZRAELU: FOTO, VIDEO!

UDAR TERORISTA U TEL AVIVU Eksplodirala bomba u blizini hrvatske ambasade, 20 ranjenih!

Nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen, potvrdili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova
 AP

TEL AVIV/ZAGREB - Najmanje 21 osoba je ozlijeđena u srijedu u eksploziji bombe u autobusu u središtu Tel Aviva, javlja Haaretz. Eksplozija se dogodila u dijelu grada u kojem se nalazi i hrvatsko veleposlanstvo, ali nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen, saznaje Hina iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Policija je krenula u lov na dvoje osumnjičenih terorista. Prije toga su već uhitili jednog osumnjičenog, ali je ubrzo pušten na slobodu. Očevici tvrde da su vidjeli osobu kako postavlja eksploziv i bježi s mjesta, piše Haaretz.

Al-Arabiya javlja da je jedan od osumnjičenih terorista žena.

Bomba je eksplodirala u središtu Tel Aviva, nedaleko od mjesta na kojem se nalazi i hrvatsko veleposlanstvo u Izraelu. Prema podacima MVEP-a, djelatnici veleposlanstva su dobro, a nitko od hrvatskih građana nije ozlijeđen u napadu.

"Bomba je eksplodirala u autobusu u središtu Tel Aviva. To je bio teroristički napad. Većina ranjenih zadobila je samo lakše ozljede", rekao je Ofir Gendelman, glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, a prenose izraelski mediji.

Izraelska televizija je prikazala snimke autobusa punog dima i razbijenih prozora.

Napad je izvršen osmoga dana izraelske ofenzive u Pojasu Gaze koja je pokrenuta, kako navode dužnosnici, u svrhu sprječavanja palestinskih raketnih napada s tog područja, koje je pod kontrolom Hamasa, na Izrael.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 23:24