PORUKA SPASIOCIMA

Udovica poginulog u napadu 11. rujna tek sad saznala njegovu sudbinu: '84. kat, zapadni ured, zarobljeno 12 ljudi'

Bio je među onima koji su ostali zarobljeni u gorućoj zgradi i koji su tek nakon nekog vremena poginuli
 911memorial.org

Iako je od napada 11. rujna 2001. prošlo 11 godina, novi detalji o žrtvama još uvijek izlaze na vidjelo. Nekim obiteljima donose utjehu, a drugima podrobnija saznanja o točnom načinu na koji su njihovi najbliži izgubili život u 'blizancima'.

Amerikanci obilježavaju 11. rujna: Umjesto sloge, političke svađe oko financiranja obnove

Denise Scott (57), udovica jednog poginulog zaposlenika WTC-a posljednjih se deset godina nadala da joj suprug nije patio, već da je poginuo točno u onom trenutku u kojem se jedan od zrakoplova zabio u zgradu. No u nedavnom pozivu forenzičarske službe saznala je da je Randy bio među onima koji su ostali zarobljeni u gorućoj zgradi i koji su tek nakon nekog vremena poginuli.

911memorial.org

Forenzičari su pronašli poruku s njegovim rukopisom na kojoj je stajalo "84. kat, zapadni ured, zarobljeno 12 ljudi". Prema rekonstrukciji, ta je poruka 'poslana' kroz prozor i dospjela do tla samo nekoliko trenutaka prije nego što se zgrada urušila.

Denise i njezina kći danima nakon napada su pretraživale bolnice i ostala mjesta na kojima bi, nadale se, mogle pronaći eventualno ozlijeđenog supruga i oca. No nisu ga uspjele pronaći i otada su se samo nadale da nije bio među onima zarobljenima. Njihove nade nisu ispunjene, ali Denise sada barem ima poruku s rukopisom svog supruga, posljednju koju je napisao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 03:04