SRETNI 64-GODIŠNJAK

Ugledni bankar ostao bez penisa, operativnim zahvatom dobio je novi

Thomas Manning dobro se oporavlja nakon transplantacije penisa
 Mass General Hospital

U Općoj bolnici Massachusetts u američkom gradu Bostonu obavljena je prva uspješna transplantacija penisa u SAD-u, rekli su kirurzi koji su sudjelovali u operaciji, a objavila je bolnica, piše NBC.

Riječ je tek o trećoj transplantaciji penisa u povijesti i drugoj uspješnoj, nakon što je u Južnoafričkoj Republici prošle godine presađen penis jednom muškarcu koji je nakon toga uspio začeti dijete sa svojom partnericom.

Pacijent kojem su liječnici u Bostonu presadili novi spolni organ je Thomas Manning, po zanimanju bankar. Manning je za New York Times rekao da se "samo želi vratiti onome što je bio prije", dok je bolnica objavila njegovu opširniju izjavu na svojoj stranici:

- Moj se život stubokom promijenio 2012. godine kad sam pretrpio nesreću na poslu, nakon čega mi je dijagnosticiran tumor u kasnijem stadiju. Danas započinjem novo poglavlje ispunjeno nadom za sebe i za sve druge koji su pretrpjeli genitalne ozljede, pogotovo naše vojnike koji svoj život stavljaju na kocku i zbog toga pretrpe teške ozljede - započinje Manningova izjava.

- Želim zahvaliti i nevjerojatnom timu ovdje u bolnici, koji su doslovno spasili moj život. Zahvaljujem i obitelji donora čiji mi je prekrasni dar pružio drugu šansu za koju nisam mislio da ću je imati. Hvala i mojoj majci koja je bila uz mene cijelo vrijeme. Hvala svima - zaključio je Manning u svojoj izjavi.

Liječnici su pak vrlo šturo objasnili kako su Manningu dali drugu šansu:

- Tijekom postupka od 15 sati kirurzi su povezali tkivo i živčane strukture penisa donora sa onima 64-godišnjeg primatelja transplantacije. Pacijent se dobro oporavlja - kazali su iz bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:16