‘SKUHAO IH JE!‘

Ugledni gosti stigli na večeru kod šefa zoološkog vrta, ostali su u šoku kada su shvatili što su jeli

Nava je u srijedu odbacio sve optužbe tvrdeći da se vodi prljavi rat za kontrolu proračuna zoološkog vrta

ZOO vrt u Chilpancingu

 El Universal/Zuma Press/Profimedia/El Universal/zuma Press/profimedia

Bivši voditelj jednog zoološkog vrta u Meksiku optužen je, između ostalih incidenata, za ubijanje životinja.

Guerrera Fernando Ruiz, direktor odjela za divlje životinje Ministarstva okoliša, rekao je da je evidencija zoološkog vrta Zoochilpan u Chilpancingu lažno prikazivala broj pigmejskih koza prošlog ljeta. Optužio je bivšeg direktora Joséa Rubéna Navu Noriegu da ih je skuhao, što je optuženik porekao, prenosi CNN.

- U zoološkom je bio pet mužjaka i pet ženki od kojih je četiri mužjaka bivši direktor poslužio na novogodišnjoj večeri. Te četiri životinje žrtvovane su i skuhane u objektima zoološkog vrta, a zatim su poslužene kao hrana na proslavi, naveo je Ruiz. Dodao je da je tim potezom ugroženo i zdravlje konzumenata jer životinje nisu bile prikladne za prehranu ljudi.

Odjel za okoliš u priopćenju je detaljno opisao druge administrativne nelogičnosti u zoološkom vrtu. Navedeno je da je u odvojenom incidentu Nava trgovao s četiri goveda u zamjenu za materijale, alate i zalihe za park. O tome nije bila obaviještena nadležna institucija u skladu s protokolom, a materijali i alati nisu pronađenima u prostorima vrta.

Nava je u srijedu odbacio sve optužbe tvrdeći da se vodi prljavi rat za kontrolu proračuna zoološkog vrta. Rekao je da su sve radnje za vrijeme njegovog mandata bile zakonite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:23