OPTUŽEN ZA UBOJSTVO

Ugledni stomatolog i otac šestero djece ženu trovao shakeom: Bio je s ljubavnicom dok je umirala...

Dok je ortodontica još uvijek bila s njim u Coloradu, James je supruzi slao poruke u kojima joj je pisao koliko je voli

James Craig s pokojnom suprugom Angelom i djecom

 FACEBOOK

James Craig (45), stomatolog iz američke savezne države Colorado, koji je imao aferu s ortodonticom iz Teksasa, s kojom je navodno planirao započeti novi život, uhićen je u nedjelju u gradu Aurori pod optužbom da je svoju suprugu Angelu otrovao kalijevim cijanidom. Par je bio u braku više od 20 godina i imaju šestero djece u dobi od osam do 20 godina.

Policija je priopćila kako se Angela počela osjećati loše nakon što je 6. ožujka popila shake koji joj je pripremio suprug. U narednih deset dana zbog mučnine i vrtoglavice tri puta završila je u bolnici, no liječnici nisu mogli utvrditi uzrok njezine bolesti. Kad ju je brat 15. ožujka ponovno odveo u bolnicu, Angela je dobila napadaj i izgubila moždanu funkciju.

Dok se ona borila za život, ljubavnica njezina muža, ortodontica iz Teksasa, doletjela je u Colorado kako bi između 8. i 10. ožujka bila s Jamesom. Njega se sad tereti za ubojstvo s predumišljajem, piše Daily Mail.

Tužitelji tvrde kako je Craig prvi put supruzi otrov dao 6. ožujka - stavio ga je u shake koji je pomiješao prije njihova treninga, a na svom uredskom računalu istraživao je, između ostaloga, sljedeće pojmove - koliko grama čistog arsena može ubiti čovjeka, je li moguće otkriti arsen u autopsiji, kako napraviti otrov i deset najsmrtonosnijih biljaka koje vas mogu ubiti.

image

James Craig

Police - City of Aurora

Dok je Angela ležala u bolnici, njezin suprug glumio je zabrinutost i slao joj ljubavne poruke. U jednom trenutku čak se ispričao jer joj nije donio cvijeće u bolnicu i uvjeravao je kako se veseli njezinu povratku kući, kao i u bračnu postelju.

U isto vrijeme, tvrde tužitelji, Craiga je posjetila ljubavnica iz Austina. Dana 10. ožujka, dok je ortodontica još uvijek bila s njim u Coloradu, James je supruzi slao poruke u kojima joj je pisao koliko je voli i želi. No u međuvremenu je naručio još otrova, a isporuka cijanida otpremljena je na njegovu adresu 13. ožujka.

Dana 14. ožujka Angela se vratila kući. Tad je osobi od povjerenja rekla kako sumnja da ju je suprug pokušao otrovati. Već dan nakon toga, opet je završila u bolnici. Stanje joj se dramatično pogoršalo, doživjela je napadaj i više nije dolazila k svijesti.

Craiga je na kraju vlastima prijavio jedan njegov suradnik, koji je posumnjao u njegovo ponašanje, a zabrinule su ga i isporuke otrova. Nevjerni stomatolog arsen je navodno naručio putem interneta 27. veljače, a 4. ožujka primio je paket na kućnu adresu.

Druga pošiljka isporučena mu je na posao 13. ožujka, a kad je jedna zaposlenica otvorila kutiju, u njoj je pronašla naljepnicu sa znakom za biološku opasnost i spremnik s natpisom "kalijev cijanid". Žena je, piše Daily Mail, guglajući kemijski spoj, shvatila kako su simptomi trovanja cijanidom slični simptomima koje je imala Angela.

Kad je zaposlenica čula da je Angela 15. ožujka opet hospitalizirana, ispričala je Craigovu poslovnom partneru sve o svom šokantnom otkriću. On je otišao u bolnicu i o svemu obavijestio dežurne liječnike. Odmah je pozvana policija, a detektivi Jedinice za teška kaznena djela umorstva utvrdili su kako je nesretna žena bila otrovana.

Craig je pak tvrdio kako se njegova supruga namjerno predozirala opioidima otkako je u prosincu 2022. zatražila razvod. No policija mu je pretresla dom i ured te ondje zaplijenila proteinske prahove, shakere i dvije vrećice s praškastim tvarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:36