OČI U OČI S MORSKOM NEMANI

Uglednog sveučilišnog profesora napala velika bijela psina: ‘Doslovce me ispljunuo kad je shvatio da nisam tuljan‘

"Gledao me, bio je odmah do mene. Pomislio sam da bi me ponovno mogao ugristi pa sam ga odgurnuo rukom i udario nogom. Nakon toga je otišao"

Velika bijela psina

 Ken Kiefer 2/ImageSource/Profimedia

Nakon što je 22. lipnja preživio napad velike bijele psine u vodama kod mjesta Pacific Grove u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, 62-godišnji Steve Bruemmer u srijedu je otkrio kako je došlo do napada i kako se obranio od psine.

Bruemmer je rekao da se nalazio otprilike 135 metara dalje od plaže kada ga je psina ugrizla za bedro i trbuh, podigla u zrak te ga zatim tresnula o vodu. Kako je otkrio u videu koji je objavio Medicinski centar Natividad u Salinasu u Kaliforniji, psina ga je nakon toga "ispljunula".

- Nisam tuljan - rekao je Bruemmer, inače umirovljeni profesor s Fakulteta Monterey Peninsula.

- Psina je mislila da sam tuljan. Mi nismo njihova hrana - dodao je.

- Gledala me, bila je odmah do mene. Pomislio sam da bi me ponovno mogla ugristi pa sam je odgurnuo rukom i udario nogom. Nakon toga je otišala - ustvrdio je Bruemmer.

Kirurg Nicholas Rottler rekao je da su zubi psine za jedan milimetar promašili važnu arteriju u Bruemmerovom tijelu. Unatoč tome, umirovljeni je profesor prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

- Moglo je završiti bitno gore - rekao je Rottler.

Nakon što ga je psina napala, Bruemmer je dozvao upomoć. Ubrzo su ga spasili veslač i veslačica na daskama te surfer.

Umirovljeni je profesor rekao da je u Medicinskom centru Natividad primio 28 jedinica krvi. Bruemmer je prilikom izlaska iz bolnice zahvalio djelatnicima centra i donatorima krvi koji su mu spasili život.

- Idem kući. Želim zahvaliti Natividadu, dobrim Samaritancima, ljudima na plaži i vozaču hitne pomoći s ‘teškom nogom‘. Bez vas se ne bih izvukao. Hvala i donatorima krvi. Idem kući. Oporavit ću se. Bit ću dobro zahvaljujući vama - rekao je Bruemmer.

Bruemmer je prilikom izlaska iz Medicinskog centra Natividad na sebi imao majicu na kojoj je pisalo "Preživio sam napad velike bijele psine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. kolovoz 2022 18:55