MUTNI POSLOVI

Uhićen bivši šef obavještajaca u Venezueli, živio je skroz zatvoren: ‘Bio je oči i uši Huga Chaveza‘

Živio je potpuno zatvoren, nikada nije izlazio niti se približavao prozoru, uvijek zaštićen ljudima kojima je vjerovao
Uhićenje Carvajala
 Twitter

Policija u Madridu uhitila je bivšeg šefa venecuelanske vojne obavještajne službe po američkim optužbama za narkotike gotovo dvije godine nakon što se oglušio o španjolsko naređenje o izručenju i nestao.

General Hugo Carvajal, koji je više od desetljeća bio oči i uši bivšeg predsjednika Venezuele, Huga Cháveza, uhićen je u četvrtak navečer u malom stanu u kojem se skrivao, prenosi Guardian.

'Živio je potpuno zatvoren, nikada nije izlazio niti se približavao prozoru, uvijek zaštićen ljudima kojima je vjerovao', priopćila je španjolska policija na društvenim mrežama te objavila kratki video koji prikazuje trenutak kada su teško naoružani policajci uhitili Carvajala.

Španjolski visoki sud odobrio je 2019. izručenje Carvajala SAD-u, gdje se suočava sa saveznim optužbama za narkotike u New Yorku i Floridi zbog navodnih veza s kolumbijskim gerilcima za koje je poznato da kontroliraju vrijedne rute kojima se krijumčari kokain.

U međuvremenu je Carvajal pušten na slobodu i nikad se više nije pojavio u javnosti, osim kratke izjave na društvenim mrežama prošle godine u kojoj je rekao da je otišao u podzemlje u znak prosvjeda protiv političkog uplitanja u njegov slučaj.

image
Hugo Carvajal
Presidencia/AFP

Bivši venecuelanski špijun ranije je porekao da je išta skrivio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:27