AKCIJA META 2

Uhićen kontroverzni biznismen Mustafa Karamuja, zvani Musa

Mustafa Karamuja, zvani Musa, osumnjičen je u akciji ‘Meta 2‘

Mustafa Karamuja ‘Musa‘

 Društvene mreže

Mustafa Karamuja, zvani Musa, osumnjičen u akciji "Meta 2", a u okviru koje je u BiH uhićeno 16 policajaca, predao se jutros, nakon što je danima bio nedostupan policiji, javljaju Nezavisne.

Sumnja se da je bio organizator grupe policajaca Policijske stanice Kakanj koji su uhićeni 18. srpnja, a osumnjičeni su za više kaznenih djela.

Predaju i uhićenje Karamuje potvrdio je Elvedin Fišek, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

"Mustafa Karamuja je u jutarnjim satima, u pratnji odvjetnika, došao do zgrade Kantonalnog tužiteljstva ispred koje su ga uhitili pripadnici Uprave policije. Trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi nakon čega će biti predan postupajućem kantonalnom tužitelju koji će odlučiti o eventualnom prijedlogu za određivanje pritvora", naglasio je Fišek.

Podsjetimo, prema dostupnim saznanjima, radi se o kontroverznom biznismenu, koji slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti uhićene grupe, što je iz više policijskih izvora potvrđeno novinarima, navode Nezavisne.

Policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj policajaca ‘kriminogenim osobama‘ dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umjesto da ih spriječe u tome, pomagali im, a u zamjenu za korist koju su od njih dobijali.

Tijekom uhićenja pretreseni su i prostori u Policijskoj stanici Kakanj, kao stanovi, kuće i automobili osumnjičenih.

Svi policajci koji su uhićeni u ovoj akciji Uprave policije MUP-a ZDK već su dobili rješenja o suspenziji, odnosno udaljavanju s posla, na koji se neće moći vratiti sve do okončanja postupka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 06:08