ZLOČIN U SRBIJI

Uhićen muškarac osumnjičen za monstruozno ubojstvo obitelji Đokić, riječ je o bliskom rođaku!

Pronađena je i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj obitelji te još neki predmeti povezani sa zločinom
Obitelj Đokić
 Nova.rs

Priveden je muškarac osumnjičen za ubojstvo srpske obitelji Đokić, piše Blic.rs. Informaciju je potvrdio ministar unutarnjih poslova te zemlje Aleksandar Vulin.

- Ubojstvo obitelji Đokić uznemirilo je čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očito je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i požrtvovnom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. odjela, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužiteljstva u Aleksincu i Višeg javnog tužiteljstva u Nišu, uspjeli smo doći do jedne osobe za koju osnovano sumnjamo da je sudjelovala u monstruoznom ubojstvu obitelji Đokić - kazao je ministar Vulin, koji je zajedno s pomoćnikom ravnatelja policije i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem u Nišu razgovarao s pripadnicima policije koji rade na rasvjetljavanju ubojstva Gorana, Gordane i njihove kćeri Lidije Đokić.

Ministar Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj obitelji, a na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog zločina.

Osumnjičeni je priveden i određen mu je pritvor od 48 sati, zbog osnovane sumnje da je sudjelovao u izvršenju kaznenog djela teškog ubojstva.

Kako doznaje Blic.rs, muškarac uhićen za ubojstvo obitelji Đokić, njihov je rođak. Ubojica i žrtve su bili vrlo bliski, poznavali su se cijeloga života i nikada nisu imali međusobnih problema. Ubojica je, navodno, živio u blizini ubijenih.

Navodno je riječ o umirovljenom vatrogascu. Uhićeni G. DŽ. je sve unaprijed isplanirao, pripremio naftu, našao rupu gdje će zakopati tijela, odveo ih tamo, ubio i zapalio.

Podsjetimo, Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (25), čija su tijela pronađena spaljena u selu Moravac, oteti su i nakon toga brutalno ubijeni u noći 26. rujna nakon što su iz aleksinačkog sela, gde su bili kod Goranove majke, krenuli kući u Aleksinac.

Goran Đokić je imao mjenjačnicu u centru Aleksinca i dugo je bio u tom poslu. Čini se da je motiv ovog brutalnog zločina pohlepa. Ubojica je najvjerojatnije znao da je Goran uvijek sa sobom imao veći iznos novca, a pretpostavlja se da je kod sebe možda imao između 20 i 50 tisuća eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:45