INCIDENT

Uhićen muškarac s nožem nakon sukoba s policijom u blizini rezidencije Borisa Johnsona

"Uhićen je zbog pokušaja ubojstva i posjedovanja napadačkog oružja te se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici u središnjem Londonu"

Rezidencija britanskog premijera, arhivska fotografija

 Justin Tallis/AFP

Britanska policija uhitila je u ponedjeljak muškarca naoružanog nožem koji se sukobio s dva policajca ispred ministarstva obrane i blizu službene rezidencije premijera Borisa Johnsona u središtu Londona.

Policija je na nekoliko sati ogradila Whitehall, koji je dom nekoliko ministarstava uključujući ministarstvo vanjskih poslova i ministarstvo obrane i vodi do Johnsonova ureda i rezidencije u Downing Streetu, no područje je kasnije ponovno otvoreno.

Pokrenuta je istraga nakon incidenta tijekom konjičke parade, ceremonijalne smotre u St. James parku, rekla je policija.

"Oko 8:50, 29-godišnji muškarac naoružan nožem sukobio se s dvojicom policajaca pred ministarstvom obrane. Policajci su upotrijebili šoker i obuzdali muškarca. Nije bilo vijesti o ozljedama", priopćila je londonska policija.

"Uhićen je zbog pokušaja ubojstva i posjedovanja napadačkog oružja te se nalazi u pritvoru u policijskoj stanici u središnjem Londonu. Incident nije povezan s terorizmom", dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:23