SUSJED IZ PAKLA

Uhićen nakon što je u njegovom vrtu pronađeno 500 ukradenih bicikala, hrpa se vidjela s Google Eartha

Jedno vrijeme tvrdio je da bicikle skuplja za siromašnu djecu Afrike, no to se pokazalo neistinom

Hrpa bicikala u dvorištu u Oxfordshireu

 Thames Valley Police/Google Earth

Muškarac kojeg su britanski mediji prozvali "susjedom iz pakla" uhićen je nakon što je u njegovom dvorištu otkriveno (doslovno) brdo navodno ukradenih bicikala, a hrpa je bila toliko velika da se mogla vidjeti i s Googleovog satelita.

Kako javlja Daily Mail, lokalno stanovništvo kazalo je da su se na hrpi razmnožili i štakori. Nakon više njihovih pritužbi 54-godišnjak iz britanskog Oxfordshirea uhićen je zbog posjedovanja ukradene robe, no naknadno je pušten da se tijekom istrage brani sa slobode. Vjeruje se da je u dvorištu imao više od pet stotina bicikala. Još nije utvrđeno je li uistinu riječ o ukradenim biciklima ili onima pokupljenim s otpada.

Jedna od susjeda, 53-godišnja Colleen Butler, u ulici živi već 32 godine, a kaže kako je problematični susjed tu već gotovo deset godina. Prvi puta ga je prijavila prije četiri godine, no ništa se nije dogodilo, a on je nastavio sa svojim neobičnim hobijem.

- Prvu prijavu podnijela sam jer je količina bicikala u njegovom dvorištu bila naprosto apsurdna - kazala je, dodavši da joj je susjed tada rekao da bicikle skuplja kako bi ih poslao siromašnoj djeci u Afriku. No, očito je kako tamo nikad nisu dospjeli - ispričala je ona dodavši kako su povremeno u dvorište dolazili čitavi kombiji puni bicikala, najčešće noću, ali nekad i usred dana.

image

Dvorište snimljeno Googleovim satelitom

Google Earth

- A onda su se počeli pojavljivati štakori. Posvađali smo se, a hrpa bicikala prelila se i na moje dvorište, zbog čega su drugi susjedi pomislili da sam i ja kriva za tu situaciju. Sve to uzrokovalo mi je priličnu anksioznost. Zvala sam lokalne vlasti, no nisu mi pomogli i naposljetku sam sama morala platiti deratizaciju jer je njihov odgovor bio da se "štakori ne zadržavaju među biciklima". Otac mi je prije tri godine nabavio psa kako bih imala barem neku zaštitu. Bila sam toliko uplašena. Osjećala sam se kao da sama vodim bitku protiv ovog susjeda - ispričala je susjeda Daily Mailu.

Rekla je kako je susjed uplašio ostale stanovnike ulice, a pokušao je utjerati strah i u njene kosti. Nakon sve brojnijih prijava policija je napokon odlučila intervenirati. No, muškarac je pušten da se brani sa slobode, a bicikli su i dalje ostali na mjestu. Colleen kaže kako cijela priča značajno umanjuje vrijednost njene kuće jer "tko će je kupiti uz taj kaos u susjednom dvorištu".

- Kada je uhićen obradovala sam se pomislivši da će sve konačno biti riješeno. Čula sam policiju koja je zahtijevala da im otvori vrata , a on ih je ignorirao. Naposljetku su ušli unutra, no izašli su za deset minuta. Bila je to toliko frustrirajuća situacija, vidjela sam da nisu ništa poduzeli - otkrila je Daily Mailu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:16