PAO U AKCIJI FBI-JA

Uhićen student informatike: Haker iz Banja Luke ukrao desetke milijuna eura

Dragan Plavšić (21), student informatike na banjolučkom koledžu, jedan je od hakera za kojim je tragao američki FBI zbog “peglanja” bankovnih kartica klijenata diljem svijeta.

Mediji iz BiH opširno pišu o mladom inteligentnom kriminalcu o kojemu ne nedostaje zanimljivih podataka. Baka osumnjičenog studenta priča da je brala ljekovito bilje i prodavala ga kako bi unuku “dala za kafu”.

Određen pritvor

Kako piše internetski portal vijesti.ba, Plavšić je sa “suučesnicima” s četiri kontinenta skinuo desetke milijuna eura s bankovnih računa diljem svijeta. “Nezavisne” doznaju da je u zajedničkoj akciji FBI-a i MUP-a RS-a u Banja Luci priveden i sin odvjetnice Sofke Osmančević te da je nakon krim obrade pušten.

Plavšiću je nakon uhićenja Osnovni sud u Banja Luci odredio jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi mogao ometati istragu i utjecati na svjedoke.

Portal vijesti.ba piše da trošna obiteljska kuća u banjolučkom naselju Rosulje ni sa čim ne odaje da je upravo u njoj Plavšić radio nešto protuzakonito i tako unosno.

No, navodno je lani bio u Disneylandu, što pokazuje da je mladi student ipak imao nešto više novca nego što su to novinarima ispričali baka i njegovi susjedi.

Normalan mladić

- Vidjeli smo policiju oko kuće i čuo sam da je Dragan uhićen. Radi se o normalnom mladiću koji nije imao problema sa zakonom i nadam se da će nakon ovoga naći normalno zaposlenje - prenose bosanskohercegovački mediji izjave mladićevih susjeda.

Baka je ispričala da njezin unuk nema novca ni za plaćanje studija, ali je dodala da nije baš u najboljim odnosima sa svojim sinom, Draganovim ocem.

- Cijeli sam život sina učila poštenju i da ne krade i tako je i bilo - zaključila je baka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 22:40